Auzim de atatea ori: prea multa apa, prea multa lumina, prea mult soare, prea multa racoare, ai grija la sol, ai grija la daunatori etc. Noi te intelegem, insa! E foarte greu sa ai grija asa cum trebuie de plantele tale si ... cu toate acestea, stii ca ai nevoie de ele si stii caat de bine arataaa! Dar nu te speria, specialistii FlorideLux in plante sunt aici! Iti facem un top cu 10 plante pe care nu ai cum sa le omori, indiferent cat de nepriceput esti intr-ale gradinaritului.

 

1. Plantele aeriene


Aceste plante sunt extrem de frumoase, avand un aspect aproape extraterestru si partea buna cu ele este ca nici macar nu ai nevoie de pamant ca sa le cresti. In poza de mai jos este planta aeriana numita tillandsia care are un aspect argintiu si pentru a o intretine trebuie doar sa o scufunzi in apa o data la 2 saptamani timp de 10 minute.

 

plante aeriene

 

2. Anthurium

 

Anthurium este o planta cu flori in nuante vibrante de rosu intens, alb perlat sau verde senzational. Floarea sa are forma unei inimi si are nevoie de foarte putin efort pentru a supravietui. Le merge foarte bine in incaperi luminoase, fara soare direct si nu le place sa aiba tot timpul pamantul umed. Trebuie sa uzi anthurium o data la 1-2 saptamani, cand solul sau este complet uscat. 


anthurium


3. Bambusul


Nu ai cum sa ceri o planta mai usor de intretinut decat bambusul. Bambusul este o planta cu radacini subacvatice, practic trebuie tinut intr-o vaza cu apa curata. Apa poate fi schimbata o data la 1 saptamana si vaza curatata, evident. Nu are nevoie de soare si nici de lumina in exces, creste inalta si frumoasa si este un detaliu excelent pentru asezarea feng shui! Cine vrea mai mult de atat?


bambus


4. Bromelia


Bromelia este o planta foarte "de treaba" :). Nici macar nu e nevoie sa uzi solul, ci este suficient sa lasi sa curga apa chiar in mijlocul florii, intr-un jet mic, iar aceasta se va scurge incet si catre radacini. Planta trebuie udata cand 1 cm din solul de deasupra se simte uscat. 


bromelia


5. Kalanchoe


O planta cu flori senzationale, colorate, micute si dragalase! Udarea in exces este ceea ce omoara aceasta planta vesela. Ea are nevoie de lumina solara partiala, filtrata, udare o data la 1 saptamana si transplantare. Daca isi pierde florile si frunzele sunt inca sanatoase, ea va reinflori curand.


kalanchoe


6. Copacul banilor


Copacul banilor sau Money tree este in primu rand aducator de noroc in orice casa, dar este si usor de intretinut. Nu ii place sa stea afara, nu ii place lumina solara directa si nu ii place solul umed in continuu. Este ideal sa il uzi o data la 1 saptamana (doar daca vezi ca s-a uscat solul de deasupra).


copacul banilor


7. Orhideele


Stim, foarte multi oameni adora pur si simplu orhideele, dar acestea nu rezista. Ei bine, noi ce am observat este ca orhideele o duc foarte bine cand sunt ignorate. Ignorate, spui? DA! Udati-le o data la 2 saptamani si nu le puneti in soare direct. In acest fel florile vor tine intre 8 si 10 saptamani. Pe timp de vara dupa ce cad florile in decurs de cateva zile apar altele.


orhidee


8. Spathyphillum

 

Spathyphillum sau crinul pacii este recunoscut deja pentru vibratiile pozitive pe care le transmite in jurul sau in orice incapere. Este o planta foarte usor de intretinut pentru ca iti spune ea cand are nevoie de apa. Respectiv frunzele sale cad la pamant, sunt "lesinate", cum s-ar spune. Atunci udati-le si gata! Nu are nevoie de soare direct.

 

spathiphillum

 

9. Pothos

 

Originara din Grecia, aceasta planta are frunzele bicolore, este inalta si extrem de usor de intretinut. Are radacinile aeriene, asa ca este suficient sa le spritzati o data la 2 saptamani. Nu o lasati in soare direct, ci sa aiba la indemana lumina naturala. O puteti chiar si neglija pana la 3 saptamani la rand si nu se va supara.

 

pothos

 

10. Suculentele

 

Foarte populare in ultimii ani pentru designul interior, aceste plante sunt extrem de frumoase, nu au nevoie de soare direct si nu le place sa fie udate decat o data la 2-3 saptamani. Sunt usor de transplantat si puteti face mici peisaje cu ele, pentru un decor mai sofisticat. 

 

suculente