Buchete flori pentru blog - tehnica de realizare a buchetelor. La inceput, buchetul de flori era prezentat sub forma de manunchi de flori, nu era un ansamblu gandit de flori taiate si legate. Ulterior, acesta s-a transformat intr-un ansamblu de flori, un compus bine gandit, cu flori alese cu mare grija. Arta de a realiza un buchet de flori necesita cunostinte aprofundate despre soiurile de flori si cromatica. Toate florile din buchete trebuiesc alese cu grija dupa soiuri de flori, dupa culori si dupa dimensiuni.


Putem spune ca exista o simpla clasificare de buchete de flori: buchet de flori pe rotund, buchet de flori pe o parte si buchet de flori pe lung sau cascadat. Azi am ales sa va povestim despre realizarea fiecarui tip de buchet in parte, despre tehnica de realizare si cu ce ocazie le puteti alege pentru a le darui.


Citeste si : Cele mai frecvente ocazii cand ai nevoie de buchete flori


Buchete flori pentru blog - tehnica de realizare a buchetelor


Buchete de flori pe rotund - sunt cele mai vandute si mai cautate buchete de flori. Acestea sunt alese pentru volumul oferit si pentru forma bogata pe care o au. Buchetele rotunde, sunt alese de regula pentru a fi daruite pentru onomastici, aniversari romantice, de cele mai multe ori pentru a impresiona. Buchetele rotunde sunt extrem de frumoase si pentru plasare in vaza pe o masa centrala, putand fi admirat circular, din toate partile.Pentru a putea realiza modelul de mai jos de buchet rotund, usor bombat acesta trebuie realizat in spirala.


Buchete flori - buchet rotundAmenajarea unui buchet legat manual este un proces metodic. Daca adaugati grupurile de flori in aceeasi secventa trebuie sa rotiti usor buchetul in aceeasi directie de fiecare data cand adaugati o floare sau o tulpina de verdeata, pentru a va asigura ca nu veti adauga aceiasi floare una langa cealalta. De asemenea, punctul de legare determina marimea unui buchet: daca tineti tulpinile mai de jos, buchetul va fi mai lejer iar tijele florilor mai lungi. De altfel, daca buchetul este tinut mai sus, aproximativ la jumatatea sau la doua treimi de la flori pana la finalul tulpinilor se va crea un buchet mai compact, cum este demonstrat aici.


Materialele necesare:


  • rafie
  • foarfeca pentru flori
  • verdeata - pentru azi am ales Salal
  • flori  (5 tipuri) - pentru azi am ales Trandafiri, Celosia, Cale, Allium si Astrantia.
 
 

Pasul 1 : Pentru a incepe este necesar sa va adunati toate materialele necesare. Florile se vor curata de frunze si tulpinile de verdeata la fel, cat sa ramana frunzele foarte bine asezate. Se vor alege cate 3-6 fire din fiecare tip de floare si cam 15 fire de verdeata. Florile se vor sorta in gramezi individuale ca in imaginea de mai jos, pentru a putea fi observate dimensiunile florilor si culorile.

 

 

Buchete floriTips: pastrati foarfeca de flori si rafia in apropiere.

 

Pasul 2 : Se va alege o floare centrala, pentru mijlocul buchetului. Floarea trebuie sa fie cea mai mare ca si dimensiune. In acest caz, trandafirul roz este alegerea perfecta. Se vor adauga 3-4 tulpini de frunze intr-un cerc in jurul trandafirului. Floarea ar trebui sa stea chiar sub varful frunzelor.  Tineti buchetul exact din punctul in care doriti sa il legati.

 

 

Buchete flori pas 2Pasul 3 :  Adaugati cea de-a doua floare. Floarea urmatoare se va introduce in buchet de la punctul in care se atinge degetul mare. Se va introduce tija, cu capatul firului spre tine, iar floarea va fi in unghi, vis a vis de corpul tau.

 

 

Buchete flori pas 3Pasul 4: Se va adauga urmatorul tip de floare. Se va pune cate o floare din celelalte tipuri in jurul frunzelor de salal, rotind usor buchetul, in acelasi sens. Florile ar trebui sa fie, la fel ca si trandafirul putin mai jos decat varfurile frunzelor de salal.

 

 

Buchete flori pas 4Pasul 5 :  Taiati cu grija din tulpini, daca buchetul devine greu. Mare atentie sa nu taiati cozile prea scurte. Acestea se vor taia la acelasi nivel ulterior. Adaugati un alt strat de verdeata, rotnd usor buchetul, astfel incat sa pastrati unghiul in care au fost adaugate celelalte flori. Spirala tulpinilor ar trebui sa fie evidentiata acum.

 

 

Buchete flori pas 5Pasul 6 :  Priviti buchetul de sus. Verificati buchetul de flori din parte de sus pentru a verifica pozitia si echilibrul florilor. Aranjati urmatoarea secventa de flori putin mai jos fata de primul rand pentru a incepe sa creati forma usor bombata. Folositi florile ramase si frunzele, astfel incat acestea sa fie cat mai mici la marginea buchetului.

 

 

Buchete flori pas 6Pasul 7: Securizati buchetul cu rafie. Infasurati de cateva ori rafia in jurul buchetului, exact deasupra maini pentru pastrarea punctului de legare. rafia se va lega cu un nod fix pentru stabilitatea florilor in buchet. Se va taia excesul de rafie.

 

 

Buchete flori pas 7Pasul 8: Strangeti cu putere cozile florilor si a frunzelor. Taiati tulpinile florilor si a frunzelor drepte, astfel incat buchetul va sta in picioare si toate coditele vor ajunge la o sursa de apa.  

 

 

Buchete flori pas 8Citeste si : Buchete de flori rotunde

 Buchetul de flori pe o parte - este de obicei plasat intr-o vaza, pe colt deoarece au o singura parte. Aceste sunt des comandate pentru mediu business si pentru persoanele cu care nu avem o relatie foarte apropiata.

Pentru a se realiza un buchet cu o fata, pe o parte este necesar ca acesta sa fie lucrat tot in spirala, cum am aratat mai sus, la buchete de flori rotunde. Acesta se va lucra tot in spirala pentru a pastra echilibrul si pentru volum.

 

Tips: pentru acest tip de buchet trebuie sa tinem cont de echilibru.

 

Florile cele mai mari trebuiesc pastrate pentru baza buchetului, astfel incat acesta sa formeze un triunghi. Baza cea mai mare trebuie formata din florile cele mai mari sau din mai multe grupuri de flori marunte.  

 

Modele de buchete pe o parte:

Buchete flori pe o parte

 

Buchete flori pe o parte business

 

 

Buchete flori pe o parte trandafiri

 

Citeste si : Semnificatia buchetelor cu flori

 

 

 

Buchet de flori pe lung -  se va realiza in principiu dintr-un singur tip de flori, acestea se recomanda a fi doar uniflorale. Nu mai este necesara spirala in realizarea buchetului. Acestea sunt mai simple decat celelalte tipuri de buchete, insa au succes si la noi. Se recomanda a fi daruite persoanelor apropiate sau la aniversarile romantice.  


Pasi de realizare a unui buchet pe lung:

  • se vor curata si aseza florile pentru o privire de ansamblu;
  • pentru realizarea buchetului, florile se vor aseza in scara descrescatoare sau grupate identic, a cate 3 -3 fire sau 5 -5 fire;
  • se va lega buchetul cat mai sus pentru a putea pastra forma buchetului format;
  • se va adauga dupa preferinta verdetata in trepte sau nu;
  • se va adauga ambalaj la buchet.


Tips: Acest timp de buchet este plat.


Modele de buchete pe lung:    


Buchete flori pe lung trandafiri


Buchete flori pe lung lalele


Buchete flori pe lung trandafiri 2