Cu toate ca nu este recunoscuta drept o sarbatoare oficiala in majoritatea tarilor si de multi este considerata doar o inventie in scopuri comerciale, trebuie sa recunoasteti ca este extrem de dragut si simpatic sa fim cu capul in nori macar o zi pe an.

Citeste mai jos cum este sarbatorita Ziua Indragoistitilor sau Velantine's Day in cateva tari europene si asiatice:

  • Danemarca
  • Norvegia
  • Slovenia
  • Romania
  • Turcia
  • Japonia
  • Coreea

In Danemarca si Norvegia sarbatoarea este cunoscuta drept Valentinstag, nu este sarbatorita la nivel mare, insa majoritatea cuplurilor isi fac timp pentru un pic de iubire, iar cei singuri trimit felicitari iubirilor secrete. Shhhh... :)

In Slovenia un proverb spune ca Sf. Valentin aduce cheile radacinilor, asa ca pe 14 februarie plantele si florile incep sa creasca. De curand a incput sa fie adoptata drept ziua iubirii aceasta data. Traditional, ziua iubirii este 12 martie, ziua Sf. Gregor.

La fel se intampla si in Romania, unde ziua traditionala a iubirii este 24 februarie, cunoscuta popular drept Dragobete. Este numita astfel dupa un personaj din folclorul romanesc care se presupune ca ar fi fiul Babei Dochia. Etimologic, o parte din numele de Dragobete poate fi gasit si in cuvantul romanesc dragoste.

In Turcia, Valentine's day este de fapt ziua Sfantului Gregor care se traduce in Ziua Inimilor Dragi/Dulci.

Datorita unui efort de marketing concentrat, Valentine's Day a aparut si in Japonia si Coreea ca o zi in care mai mult femeile si mai putin barbatii daruiesc bomboane, ciocolata si flori. A devenit ca o obligație ca multe femei sa daruiasca ciocolata tuturor colegilor barbati. In Japonia este cunoscut ca giri-choko, de la cuvintele giri – obligatie si choko – ciocolata.

Interesant, nu? Tu cum sarbatoresti ziua Sfantului Valentin? Ignori sarbatoarea sau participi cu bucurie la nebunia dragostei? Vezi mai jos si cateva idei despre cum poti intampina Valentine's Day cu stil si atitudine pentru un "atac" cuceritor si senzual asupra persoanei iubite!