Livrare flori online prin FloriDeLux.ro - florarie online Bucuresti. Flori cadou cu livrare in aceeasi zi
Cum sa ingrijesti ficusul bonsai Ginseng. Udare, fertilizare, toaletare si inmultire

Probabil ai evitat să achiziționezi un bonsai crezând că este greu de întreținut, însă ficusul bonsai Ginseng și-a câștigat popularitatea, datorită îngrijirii ușoare și rezistenței la boli și dăunători. Iată de ce această plantă este potrivită pentru tine, ce condiții de creștere are și ce sfaturi de îngrijire recomandăm!

De ce ficusul bonsai Ginseng este o plantă potrivită pentru tine

Suntem convinși că orice tip de bonsai te-a cucerit prin aspectul unic, fiind posibil să transpui un colț de natură direct în casa ta. Într-adevăr, în general, bonsaiul are nevoie de multă atenție, însă ficusul bonsai Ginseng este perfect pentru oricine cu un ritm alert de viață, fiind foarte rezistent. 

Ficusul bonsai Ginseng nu are nevoie de atât de multă atenție și, totuși, oferă atât de multe beneficii. Acesta purifică aerul din orice încăpere, reduce semnificativ nivelul de stres și îmbunătățește calitatea somnului, creând o legătură specială cu proprietarul său.

De asemenea, nu este nevoie să ai cunoștințe sau experiență în grădinărit pentru a putea crește micul copac, ci doar dorință și câteva sfaturi utile pe care noi ți le vom oferi în continuare. 

ficus bonsai ginseng in ghiveci decorativ

Condiții de creștere a bonsaiului Ginseng

Odată ce îi oferi condiții de creștere optime, bonsaiul Ginseng are o dezvoltare frumoasă și o întreținere ușor de realizat, chiar la tine acasă. Iată care este solul potrivit pentru micul copac, ce lumină preferă, ce temperatură este ideală și cât de des se udă bonsaiul! 

Ce tip de sol prefera ficusul bonsai Ginseng

Tipul de sol este un factor important în dezvoltarea plantelor, iar ficusul bonsai Ginseng preferă un sol nisipos cu pH acid și destul de aerat, pentru a permite scurgerea uniformă a apei. Recomandăm achiziția unui astfel de sol gata preparat din florării sau magazine de specialitate, însă poate fi făcut și la tine acasă prin îmbinarea unui nisip obișnuit pentru ghiveci cu turbă. 

Ce lumină preferă ficusul bonsai Ginseng

Bonsaiul Ginseng este destul de rezistent la boli, dacă are parte de condiții de creștere optime, iar lumina naturală este foarte importantă. Micul copac iubește spațiile luminoase, așezarea pe un pervaz poate fi o idee bună și vara poate fi amplasat direct în grădină sau balcon, într-un loc unde primește destul soare. 

 

Temperatura din camera

Așa cum am menționat anterior, bonsaiul Ginseng iubește lumina și, totodată, temperaturile mai mari de 12 grade Celsius. Chiar dacă vara poate sta în curte sau balcon, nu trebuie să uiți că ficusul bonsai Ginseng este o plantă de apartament și nu rezistă la îngheț. Pe timpul iernii, temperatura poate varia între 12 și 14 grade Celsius, iar vara rezistă până la 28 grade Celsius. De asemenea, iubește zonele umede, dar poate tolera și spațiile uscate pentru o perioadă scurtă de timp.

Udarea bonsaiului

Udă bonsaiul ori de câte ori solul acestuia se usucă la suprafață, acesta preferă apa la o cantitate moderată și o temperatură asemănătoare cu cea din cameră. De asemenea, în sezonul călduros, recomandăm să pulverizezi cu apă frunzele micului copac. Acesta poate dezvolta probleme fungice dacă este udat în exces.

pulverizarea ficusului bonsai ginseng

Cum sa ingrijesti ficusul bonsai Ginseng

Fertilizarea bonsaiului

Ghiveciul bonsaiului nu conține foarte mult pământ, iar nutrienții sunt absorbiți rapid. De aceea, recomandăm de primăvara până toamna o suplimentare regulată cu îngrășăminte specifice bonsailor, cu conținut scăzut în Azot, pe care le găsești în florării sau magazine de specialitate. 

Toaletarea bonsaiului Ginseng

Tunderea plantelor este cea mai simplă și eficientă modalitate de încuraja creșterea plantei și de a-i defini forma. Recomandăm curățarea constantă de frunzele moarte și tăierea ramurilor deteriorate, însă nu tăia prea mult pentru a nu reduce producția de sevă din frunze. De asemenea, toaletarea atentă poate fi realizată la sfârșitul iernii sau la începutul primăverii pentru a da șansa unei noi creșteri sănătoase.

Inmultirea bonsaiului

Exact după tunderea bonsaiului este momentul ideal pentru înmulțire. Acest procedeu este unul ușor de realizat, tot ce trebuie să faci este să selectezi o tulpină sănătoasă și să o tai, apoi pune butașii într-un ghiveci plin cu pământ specific bonsaiului și acoperă cu o pungă transparentă pentru a crea efectul de seră. Udă pământul constant pentru ca solul să rămână umed și în câteva săptămâni ar trebui să se înrădăcineze. 

Apoi urmează pașii normali de creștere și îngrijire și vei obține un nou mic copac în casa ta. 

replantarea ficusului bonsai ginseng

Replantarea ficusului bonsai Ginseng

Ficusul bonsai Ginseng îți va spune singur când are nevoie de o replantare, rădăcinile acestuia se vor dezvolta și nu vor mai încăpea în ghiveciul actual. De obicei, o dată la doi ani, în timpul verii, micul copac are nevoie de un vas nou, mai mare, pentru a încuraja dezvoltarea rădăcinilor. Replantarea este simplă, pur și simplu scoți copacul și solul din ghiveci și taie aproximativ un sfert din rădăcină, ai grijă să nu tai prea mult, apoi adaugă totul într-un ghiveci nou, puțin mai mare decât cel inițial. Recomandăm ca trecerea de la o mărime a ghiveciului la alta să fie făcută treptat. 

 

Te încurajăm să dăruiești acest mic copac spectaculos persoanei iubite sau chiar ție! Acest articol te va ajuta să te bucuri de ficusul bonsai Ginseng cât mai mult timp, chiar la tine acasă.

 

Nu uita de beneficiile FlorideLux:

Flori proaspete

Cadouri deosebite

Livrare oriunde în România de luni pana duminica

Felicitari elegante pentru orice comandă

Ambalare de lux pentru cadouri de neuitat

SMS și e-mail confirmare livrare în timp real

Nu uita să folosești codul de reducere OCT5

Contactează-ne pentru livrare flori la domiciliu oriunde:

0372740106, 0722560914

Whatsapp 0722394904

contact@floridelux.ro

www.floridelux.ro – comandă flori online

www.coroane.ro – coroane funerare cu livrare oriunde

www.cosuridelux.ro – livrare cosuri cadou la domiciliu

 

Urmărește-ne și pe social media:

https://www.facebook.com/florariafloridelux

https://www.youtube.com/user/floridelux

http://instagram.com/floridelux.ro

 

Pentru scopuri precum afișarea de conținut personalizat, folosim module cookie sau tehnologii similare. Aflați mai multe.

OK