Se apropie Sf. Maria, pe 15 august si toti cautam idei inedite de cadouri. Noi avem o idee inedita si simplu de pus in practica pentru bunici, chiar de catre copii, cu florile din gradina de vara. Astfel de cadouri inseamna enorm pentru orice bunica si faptul ca este facut chiar de manutele nepotilor inseamna de 100 de ori mai mult. Incearca si tu!

 

tehnici vopsire flori

 

Ideea de DIY pe care vrem sa o impartasim este aceea de vopsire a florilor. Florile perfecte care pot fi folosite sunt crizantemele pentru ca petalele lor sunt extrem de rezistente si hidratate, sunt flori care se gasesc foarte ieftine in aceasta perioada sau care pot fi culese din gradina pana spre finalul toamnei si au o suprafata de vopsire extinsa, care permite tipare interesante si multa creativitate.


Tehnica airbrush

 

Ai nevoie de: carton, foarfeca si tuburi de vopsea pentru flori in culorile favorite

 

Taie un patrat din carton de 13X13 cm aproximativ si in centrul patratului taie un cerc mic, precum in imagine. Pune cartonul peste floare si sprayaza cu prima culoare dorita. Este important sa faci acest lucru afara sau sa protejezi suprafetele din casa cu un carton mare / folie protectie.

 

cum vopsesti florile

 

Apoi taie inca un carton de 13X13 cm si fa in mijlocul lui o sectioune circulara mai mare, ca in imagine. Sprayaza floarea protejand cu un carton centrul initial vopsit. Rezultatul final este magnific, unic si special.

 

vopsire flori

 

rezultat vopsire flori

 

Tehnica "strangerii"

 

Tine intr-o mana capul florii strans, ca in imagine. Sprayaza de la distanta varfurile expuse ale florii, in culoare dorita. Efectul obtinut este unul de colorare doar a varfului florii, obtinand o floare unica pentru decorul casei. Fii creativ si adauga acestor tehnici un plus de personalitate cu alte culori, mai indraznete: mov, auriu sau argintiu. 

 

vopsirea florilor

 

cum vopsesti florile