Echipa FlorideLux.ro a livrat de-a lungul anilor sute de buchete de trandafiri: buchete romantice potrivite pentru toate ocaziile pe care le petreceti impreuna cu jumatatile voastre, buchete flori cu rafinament si eleganta la cele mai avantajoase preturi, cu design simplu sau special. Orice femeie apreciaza un barbat care ii aduce flori, iar trandafirii sunt unele dintre cele mai frumoase flori care pot fi daruite, mai ales cu ocazia unor sarbatori precum Ziua Indragostitilor, 1 Martie sau 8 Martie, la onomastica sau zile aniversare. Care este insa mesajul din spatele gestului de a darui unei femei unui buchet de trandafiri?

Semnificatii culori trandafiri, buchete trandafiri in diverse culori:

  • Rosu: iubire si romantism Unul dintre simbolurile universale ale iubirii este trandafirul rosu. Prezent in istorie si in diferite culturi, trandafirul rosu este, de asemenea, un simbol religios si politic.
  • Galben: prietenie, intelegere, bucurie De-a lungul timpului, culoarea galbena a fost asociata cu soarele, ceea ce a facut ca trandafirul de culoare galbena sa aduca o stare de bine. Trandafirii galbeni transmit un mesaj de apreciere si iubire platonica, fara implicatii romantice.
  • Roz: iubire, apreciere, recunostinta Culoarea roz are conotatii gratioase si elegante iar trandafirii roz sunt un simbol al aprecierii si un mod traditional de a transmite un mesaj de multumire. Trandafirii roz-pal sunt asociati cu sentimente de admiratie si blandete si, de asemenea, poti fi considerati un mod de exprimare a compasiunii.
  • Alb: puritate, inocenta, compasiune, spiritualitate In traditiile timpurii, trandafirii albi erau folositi ca un simbol de dragoste adevarata, o asociatie care a devenit mai tarziu semnul distinctiv al trandafirului rosu. De asemenea, cunoscut sub numele de mireasa, trandafirul alb a devenit floarea clasica de nunta. In acest sens, albul reprezinta unitatea, virtutea si puritatea. Trandafirii albi sunt, de asemenea, asociati cu onoare si respect, ceea ce ii face potriviti pentru funeralii.
  • Portocaliu: dorinta, entuziasm, pasiune Un amestec de galben si rosu, trandafirii portocalii sunt considerati ca o punte intre prietenie (simbolizata de trandafirii galbeni) si dragoste (reprezentata de trandafirii rosii). Trandafirii portocalii pot fi o expresie de fascinatie sau un mod de a spune "Sunt mandru de tine."
  • Mov: incantare, maretie, iubire la prima vedere Culoarea purpurie are o asociatie traditionala cu drepturi de autor. In acest sens, trandafirii mov sugereaza un aer de maretie si splendoare regala.