Flori de sezon luna aprilie - luna aprilie ne uimeste in fiecare an cu cele mai incantatoare, proaspete si parfumate flori. Luna aprilie este prima luna din an in care natura se poate bucura din plin de soare, dar si de ploaie, vreme perfecta pentru ca florile sa isi scoata capul prin iarba verde si mugurii timizi ai copacilor sa ne incante cu verdele lor splendid.


Flori de sezon luna aprilie sunt cu atat mai importante cu cat in 2016 Pastele pica fix la finalul lunii. Toate femeile sunt interesate sa isi decoreze cu ocazia acestei frumoase sarbatori casele, balcoanele, gradinile. Florile de sezon sunt perfecte in aceasta perioada pentru ca ofera culoare, prospetime, parfum si rezistenta, la un pret foarte bun. Florariile si pietele sunt pline cu aceste flori si pot fi cumparate la buchete mari, ideale pentru a fi puse in glastra.

 

Am pregatit pentru tine o lista cu flori de sezon luna aprilie, dar si plante de sezon care pot fi crescute in apartament, la birou sau in balcon, dar care pot fi si oferite cadou cu ocazia sarbatorilor pascale (Florii si Paste). De asemenea, pe 23 aprilie se sarbatoreste si Sf.Gheorghe: ofera flori Sf. Gheorghe de la floraria flori de lux.

 

Flori de sezon luna aprilie

 

1. Fritillaria sau laleaua imperiala - infloreste primavara devreme in martie-aprilie, in nuante rosu, portocaliu si galben. Poate fi folosita ca floare taiata rezistenta pentru mult timp.

 
flori de sezon luna aprilie
 
2. Phlox - este o planta de primavara care abunda in gradinile romanesti in aceasta perioada. Florile sale mici si dese confera pete de culoare senzationale in orice gradina: roz, alb, mov, lila, cyclam.
 
flori de sezon luna aprilie
 
3. Liliacul - florile de liliac sunt printre favoritele romanilor in aceasta perioada. Disponibile in culori de alb si mov, aceasta floare creste in copac, este rezistenta in vaza, foarte ieftina in florarii in sezon si emana un parfum absolut irezistibil.
 
flori de sezon luna aprilie, liliac

Plante de sezon luna aprilie

1. Muscari - o floare de primavara ce creste din bulbi. Floarea este de un albastru-mov senzational, avand forma de strugure. Muscari nu rezista foarte mult in forma taiata, va recomandam sa aranjati planta cu bulbi in aceasta forma, in cosulete cu iarba sau muschi, pentru aranjamente de Paste speciale.

 
flori de sezon aprilie, planta muscari
 
2. Petunia - Datorita florilor delicate, divers colorate, petuniile se numara printre cele mai indragite plante din gradina. Aceste plante rezista si in apartamente sau birouri, insa au nevoie de soare abundent cel putin 6 ore pe zi, nu se preteaza pentru incaperi umbroase. Gama cromatica a petuniilor cuprinde nenumarate culori, precum alb, galben, roz, rosu, albastru sau violet, precum si combinatii dintre acestea. Acestea au forma unei palnii, simple sau duble, cu marginea dreapta, ondulata sau franjurata. Petuniile au flori parfumate.
 
flori de sezon aprilie, planta petunia
 
3. Muscata - numita si pelargonium, planta cu flori multe, viu colorate si frunze frumoase, rotunjite si usor parfumate, se simte bine in plina lumina si plin soare, intr-un loc aerisit, dar fara curenti de aer. Muscatele sunt plante rustice, in general de apartament, foarte usor de ingrijit, motiv pentru care se gasesc adesea in atentia noastra.
 

flori de sezon aprilie, planta muscata