Tocmai ai primit un buchet mare si frumos de la cel mai bun prieten, de la un membru al familiei, de la sot, iubit sau de la un coleg. Nici nu conteaza! Important e ca ai primit flori!!! Vrei sa pastrezi minunatele flori in viata cat mai mult timp posibil, dar cum? Din pacate, florile taiate au o viata scurta. Garantia de prospetime de 7 zile, oferita de florariile FlorideLux ajuta, desigur, dar e important sa cunosti si alte metode neconventionale de revigorare a florilor. 

 

Desi crezi ca ai invatat, testat si pus in practica toate trucurile de revigorare a florilor, este timpul sa incerci si aceste 5 trucuri neconventionale de revigorare a florilor, venite direct de la specialistii FlorideLux. 

ingrijirea florilor


1. Adauga aproximativ 1/4 cana cu Sprite in apa florilor. Zaharul din sucul Sprite "hraneste" florile, iar aroma de lamaie pe care acest suc o contine ofera apei destula aciditate pentru a omori orice toxine/microbi care s-ar putea forma. 

 

2. Pentru a taia florile la primire, foloseste un cleste de gradina si nu o foarfeca normala. Pentru ca florile sa aiba o suprafata cat mai mare de absorbtie a apei din vaza, trebuie sa aiba la baza o taietura curata si proaspata, la 45 de grade. Foarfeca normala, pentru ca nu este destul de ascutita si puternica pentru a taia tulpina, ar putea mai degraba sa o rupa sau sa astupe chiar porii prin presiune.

 

3. Adauga un strop de clor in apa pentru a omori chiar toate bacteriile din vaza. 

 

4. Scutura florile sau rupe staminele cu polen - pentru a nu se scutura pe masa, pe vaza, pe covor etc.

 

5. Arunca apa murdara, o data la 3 zile si curata temeinic vaza cu apa calda, sapun si un burete abraziv. Apoi reumple cu apa curata, un pic de Sprite si un pic de clor. De asemenea, taie tulpinile din nou la un unghi curat si proaspat de 45 de grade. Este de preferat sa folosesti tot timpul o vaza din sticla, intrucat sticla nu reactioneaza chimic cu nici o substanta.

 

De fiecare data cand vezi cum florile atat de dragi se ofilesc in vaza, parca este un pic trist... Mentine-le proaspete si fericite cu aceste mici trucuri neconventionale. Citeste si alte instructiuni de ingrijire pentru florile taiate, plante si flori conservate aici: ingrijirea florilor florariile FlorideLux.