Halloween este sarbaotit an de an pe data de 31 octombrie. Sarbatoarea este originara din Statele Unite ale Americii. Mai este cunoscuta si sub numele de Allhalloween, All Hallows' Eve sau All Saints' Day.

 

Halloween este celebrat in randul familiei, prietenilor, dar si in comunitatile locale. Copiii se costumeaza in diversi monstri, fantome, personaje din desene animate si filșme si merg la colindat prin cartier (trick or treat) sau in comunitate. Fiecare casa colindata de Halloween ofera copiilor dulciuri sau daca refuza acest lucru, se impune jucarea unei farse pe seama proprietarilor. Fiecare farsa trebuie facuta cu bun simt si doar in scopuri de amuzament reciproc. Alte activitati specifice Halloween-ului sunt sculptatul dovlecilor, vizitarea caselor bantuite, petreceri costumate, vantoarea de mere, ascultatul de muzica infricosatoarea sau vizionarea de filme horror in familie sau cu prietenii.

 

copii de halloween, traditii de halloween

 

Halloween este de fapt o sarbatoare religioasa menita sa comemoreze decedatii. martirii, sfintii sau credinciosii disparuti dintre noi. Focusul traditional este folosirea umorului si a ridicolului pentru a alunga puterea mortii. Aceasta traditie a inceput in anii 1900 la festivalurile celtice dedicate acestei sarbatori, primele costume specifice au aparut in anii 1930, iar traditia de trick or treat a inceput in anii 1950.

 

Descopera aici Flori de Halloween cu livrare gratuita oriunde in Romania.