Florile de Zinnias se incadreaza perfect in aceste 3 calitati atat de necesare pentru florile de vara din gradina ta. De asemenea, Zinnias este cu siguranta una dintre cele mai destepte plante pe care le poti pune la treaba vara asta chiar in gradina ta. 

flori de zinnias

Daca exista acolo o floare mai usor de plantat si ingrjit decat Zinnia, atunci vrem si noi sa o stim. Zinnias sunt plante anuale, lucru care inseamna ca trec de la samanta la floare si iar la samanta foarte usor. Semintele de Zinnias, ascutite si asemanatoare varfurilor de sageata nu au nevoie de pregatiri foarte mari pentru plantare: saditi-le in pamant foarte bine drenat, in locuri unde pot avea soare din belsug si bai de caldura. Veti vedea cum planta deja isi arata primele frunze in cateva zile si chiar veti vedea cum infloreste in doar cateva saptamani.


Zinnias sunt plante de vara perfecte acolo unde aveti nevoie de o pata de culoare in gradina. Culorile acestor flori superbe variaza de la roz, verde, piersica si rosu. Aceste flori sunt disponibile intr-o gama variata si foarte creativa de culori (mai putin albastru), in nuante bicolore, tricolore si mixuri nebunesti de mai multe culori pe floare. 

De asemenea, aceasta planta de vara este disponibila in mai multe inaltimi si densitati, astfel incat te poti juca cu acestea in intreaga gradina. 


Zinnias functioneaza si precum flori taiate. Zinnias sunt flori care au stil, postura, eleganta, astfel incat parca sunt facute special pentru a decora vasele dintr-o casa luminoasa. Sunt flori perfecte si pentru aranjamente florale sau buchete, dand textura, culoare si captand imediat atentia privitorului cu petalele sale dese si pline, alaturi de varietatea de culori coplesitoare in care este disponbila. Datorita acestor culori ofera si mai multa creativitate oricarui florar, bineinteles. 


buchet de zinnias


Desigur, acum intelegem cu totii de ce planta de Zinnias este atat de potrivita oricarei gradini de vara si de ce va recomandam cu toata caldura sa incercati sa saditi in propria gradina aceasta minunata floare de vara.