Livrare flori online prin FloriDeLux.ro - florarie online Bucuresti. Flori cadou cu livrare in aceeasi zi
Ce simbolizeaza floarea de crin si ce mesaj transmiti atunci cand o daruiesti

Floarea de crin este una dintre cele mai populare flori, cu o gamă spectaculoasă de culori și de structuri unice. De asemenea, crinul are semnificații bogate în întreaga lume și este un cadou excelent, pentru multe ocazii speciale. Află care este legenda florii de crin, ce simbolizează crinul, ce mesaje transmite, dar și ce buchete de crini recomandă profesioniștii florăriei online FlorideLux

Legenda florii de crin

De-a lungul secolelor, au circulat multe povești despre impresionanta floare de crin, iată care sunt cele mai cunoscute. 

Una dintre legende spune că a existat o vrăjitoare rea ce transforma în piatră orice atingea, mai puțin copiii, aceștia erau transformați în flori. Odată, doi copii orfani, frate și soră, au plecat în lume pentru a-și găsi o familie. Însă, în drumul lor, vrăjitoarea rea a transformat-o pe fetiță într-o floare. Pentru a-și salva sora, băiatul a cerut ajutorul Zeului Florilor, care i-a încredințat o floare fermecată, cu ajutorul căreia fata a devenit din nou om. Deși copiii au încercat să fugă, vrăjitoare i-a prins și i-a transformat pe amândoi în crini cu un miros atât de puternic, încât nici floarea fermecată nu i-a mai putut salva.  

În mitologia greacă, se crede că floarea de crin a apărut din laptele Herei, soţia lui Zeus, fiind simbolul maternității și fertilității. O altă legendă, cea a romanilor, spune că zeiţa iubirii Venus a ieşit din apa mării, a văzut un crin şi a devenit geloasă pe frumuseţea acestei flori. Supărată, zeița a dorit să îi diminueze frumusețea crinului și a adăugat pistilul lung din centrul florii. 
 

buchet trandafiri si crini

 

Ce simbolizează floarea de crin

Datorită istoriei sale, floarea de crin a căpătat multe semnificații, fiind astăzi un semn al regalității, feminității și purității. Iată ce simbolizează crinul!

Crinul, un simbol regal

Floarea de crin a apărut ca simbol al regilor francezi în secolul al XII-lea. Pe sigiliul său, Filip al II-lea este reprezentat ținând în mână o floare de crin. Ulterior, simbolul a fost pus pe steagurile, scuturile și hainele dinastiei. Și pentru că era asociat cu masculinitatea, coroana franceză a ales crinul ca simbol. În zilele noastre, crinul este încă prezent pe blazonul Casei Regale Franceze, semnificând speranță, respect și regalitate.

Crinul simbolizează feminitate

Forma, varietatea de nuanțe, dar și parfumul dulce fac din această floare un simbol al feminității. O istorie legată de această semnificație provine din Antichitate, unde miresele grecești și romane primeau o ghirlandă de crini, care le purta noroc și marca trecerea de la fată la femeie.

Floarea de crin semnifică puritatea

Crinul este un simbol al purității și inocenței, fiind uneori numit și floarea Fecioarei Maria. Datorită acestui aspect, crinii sunt adesea prezenți la nunțile creștine, atât în buchetul miresei, cât și în cadoul pentru miri.

 

Mesajul transmis printr-o floare de crin

Încă din epoca victoriană, unde emoțiile erau descurajate, florile poartă mesaje profunde, mai ales cele pentru cei dragi. Crinii au fost utilizați de-a lungul timpului pentru a transmite dragostea, respectul și loialitatea.

Crinii transmit dragoste

Victorienii au dat un sens fiecărei flori, pentru a-și comunica sentimentele sub acest limbaj codat. Pentru parfumul lor puternic, femeile umpleau perne și pilote cu flori de crini. Astfel, dacă un crin era dăruit unei doamne, ea știa că este de la iubitul sau de la soțul ei. Cu timpul, crinul a simbolizat dragostea eternă dintre soț și soție.

Crinii sunt un semn al respectului

În trecut, crinii erau dăruiți nobililor ca semn al respectului și loialității. Pentru a transmite aceleași mesaje de respect, în prezent, crinii sunt cele mai utilizate flori funerare, mai ales în Regatul Unit. De asemenea, aceste flori pe alb sunt simbolul păcii și aduc alinarea în momentele de doliu.

Crinii spun cel mai frumos “Felicitări!”

Crinii, mai ales cei albi, sunt perfecți pentru a felicita pe cineva drag. În primul rând, sunt florile potrivite pentru a felicita un cuplu în ziua nunții. De asemenea, se pot utiliza și în buchete pentru tinerii absolvenți, pentru a le ura succes în noul capitol din viața lor. 

 

Buchete ce conțin floarea de crin

Datorită semnificațiilor multiple și legendelor bogate, buchetele de crini sunt unele dintre cele mai apreciate cadouri. Iată care sunt recomandările profesioniștilor FlorideLux! 

Buchet de crini și trandafiri roz

Buchetul din trandafiri și crini în nuanțe roz este unul plin de tandrețe și rafinament, compus din cele mai delicate flori. Trandafirii îi vor spune cât de mult o iubești, iar crinii o vor face să se simtă regina inimii tale. Oferă cadoul perfect pentru ziua ei, aniversarea voastră sau prima intalnire și vei castiga un zâmbet garantat!

buchet trandafiri si crini roz

Buchet din crini albi

Buchetul special din crini albi este un simbol al rafinamentului și eleganței, la cel mai înalt nivel. Acest buchet de flori poate fi un dar perfect pentru mama ta, ca semn al mulțumirii, dar și pentru soția ta, pentru a-i declara dragostea eternă. 

buchet crini albi

Buchet din crini portocalii

Buchetul Orange Summer cu crini portocalii este luminos, ideal pentru a aduce căldura în casele celor dragi. De asemenea, buchetul o va surprinde pe partenera ta și îi va demonstra cât de prețioasă este în ochii tăi. 

buchet crini si trandafiri portocalii

Cu ajutorul acestui articol, profesioniștii FlorideLux ți-au dezvăluit legendele florii de crin, ce simbolizează crinul, care sunt mesajele transmise, dar și câteva recomandări pentru persoanele tale dragi. 

 

 

Nu uita de beneficiile FlorideLux:

Flori proaspete

Cadouri deosebite

Livrare oriunde în România de luni pana duminica

Felicitari elegante pentru orice comandă

Ambalare de lux pentru cadouri de neuitat

SMS și e-mail confirmare livrare în timp real

Nu uita să folosești codul de reducere CRACIUN pentru 5% reducere

Contactează-ne pentru livrare flori la domiciliu oriunde:

0372740106, 0722560914

Whatsapp 0722394904

contact@floridelux.ro

www.floridelux.ro – comandă flori online

www.coroane.ro – coroane funerare cu livrare oriunde

www.cosuridelux.ro – livrare cosuri cadou la domiciliu

 

Urmărește-ne și pe social media:

https://www.facebook.com/florariafloridelux

https://www.youtube.com/user/floridelux

http://instagram.com/floridelux.ro

 

Pentru scopuri precum afișarea de conținut personalizat, folosim module cookie sau tehnologii similare. Aflați mai multe.

OK