Livrare flori online prin FloriDeLux.ro - florarie online Bucuresti. Flori cadou cu livrare in aceeasi zi
Simbolistica bonsaiului. Ce semnificatie are atunci cand il faci cadou

În zilele noastre, Bonsaiul este una dintre cele mai iubite plante de interior, fiind considerat o sursă de energie pozitivă. Un bonsai este un mic colț din natură adus direct la tine acasă, acesta te relaxează și te face să uiți de problemele cotidiene, prin calmitatea specifică.

Te-ai gândit să dăruiești un bonsai unei persoane dragi? Află care este simbolistica micului copac și ce semnifică atunci când îl faci cadou!

 

bonsai cadou in ghiveci

Ce înseamnă, de fapt, cuvantul „bonsai”

De-a lungul anilor, numele de Bonsai a devenit specific plantei, însă ce înseamnă, de fapt, cuvântul “bonsai”?

Termenul japonez, tradus literal, înseamnă „plantare într-un recipient”. Bonsaiul este, de fapt, o formă de artă și este derivată dintr-o practică horticolă chineză- penjing. Penjing utilizează tehnici tradiționale pentru a produce peisaje în întregime naturale în ghivece mici care imită formele grandioase ale peisajului din viața reală. Pe de altă parte, „bonsaiul” japonez încearcă doar să cultiveze copaci mici care imită forma copacilor din viața reală. 

Scopul artei bonsai este de a relaxa omul și spori creativitatea și ingeniozitatea cultivatorului. De asemenea, aceasta își propune crearea unei conexiuni de lungă durată între om și natură. 

Simbolistica arborelui bonsai

Una dintre cele mai cunoscute semnificații ale arborelui bonsai este echilibrul. Arta de a cultiva micii copaci încurajează echilibrul spiritual și dezvoltă virtuți, precum răbdarea și chibzuința. 

Mai mult fiind parte din cultura japoneză, bonsaiul semnifică simplitate, fapt sugerat atât de dimensiunea lui, cât și de aspectul ghivecelor în care se dezvoltă. Această plantă oferă o adevărată lecție de viață, spunând că nu este nevoie de lucruri mari și complicate pentru a crește și a evolua furmos. 

Bonsaiul semnifică și legătura puternică dintre om și natură, dezvoltând partea spirituală a umanității. Copacul aduce în casele oamenilor cele două elemente specifice Feng Shui-ului, pământul și lemnul, emanând o energie pozitivă. 

Ce semnificație are arborele de bonsai, atunci cand îl faci cadou

Dacă urmează ziua de naștere a cuiva drag, bonsaiul poate fi un cadou perfect! Iată ce semnifică bonsaiul cadou și cui este potrivit să îl dăruiești! 

Dăruirea unei plante cu ocazia unei aniversări sau unei bucurii din viața celor dragi este mereu o alegere potrivită! Oferirea de astfel de cadouri responsabilizează destinatarul și creează o legătură specială între proprietar și noua plantă. Mai mult decât un decor inedit, bonsaiul simbolizează prietenia de lungă durată, dragostea adevărată și respectul profund. 

Recomandăm oferirea de bonsai cadou unei persoane ce își dorește să își dezvolte latura spirituală și artistică. 

Mai mult, dacă persoana dragă ție trăiește într-un mediu stresant și agitat, micul copac poate fi chiar un tip de terapie. Îngrijirea bonsaiului va oferi omului un sentiment de apartenență și împlinire, făcându-l să uite de grijile cotidiene. 

Tipuri de arbori bonsai

Orice soi de arbore poate deveni bonsai, întrucât bonsaiul este, de fapt, arta de a crește copaci în miniatură. În lume, această practică este foarte răspândită și nu se poate aproxima câte tipuri de arbori bonsai există. Iată câteva dintre cele mai cunoscute soiuri!

Ficus Ginseng

Bonsai Ficus Ginseng este una dintre cele mai cunoscute plante de apartament deoarece este ușor de îngrijit de către oricine, cu sau fără experiență în grădinărit. De asemenea, acesta are multiple beneficii, precum purificarea aerului, reducerea nivelului de stres și îmbunătățirea calității somnului.

bonsai ficus ginseng in ghiveci

Metasequoia

Bonsaiul Metasequoia este un bonsai conifer, ce se dezvoltă rapid, iar toamna frunzele prind o culoare roșu-arămiu. Acest mic arbore are un aspect inedit, cu mai multe trunchiuri, asemănându-se cu o pădure în miniatură. Bonsaiul Metasequoia este rezistent, însă nu este recomandată creșterea lui exclusiv în interior. De primăvara până toamna poate fi plasat pe balcon sau în grădină, într-un loc ferit de razele directe ale soarelui. 

bonsai metasequoia

Acer palmatum Deshojo

Acer palmatum Deshojo sau arțarul japonez este unul dintre cei mai îndrăgiți copaci din lumea bonsailor, datorită frumuseții frunzelor. Exact ca un arțar de dimensiuni normale, bonsaiul Acer palmatum are muguri primăvara, rămâne fără frunze iarna și încântă cu un spectacol de culori toamna. Acesta anunță venirea toamnei prin frunzele cu margini ușor zimțate în nuanțe intense de roșu-arămiu. 

bonsai artar japonez

Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba datează de peste 300 milioane de ani și aparține familiei gimnospermelor. Acest copac foios este un adevărat spectacol dacă este crescut în tehnica bonsai deoarece aduce un arbore impunător, rezistent, într-un mic ghiveci. Recomandăm ca acest tip de bonsai să fie ținut în permanență afară, pe balcon sau în grădină, el nu ar rezista în casa mai mult de câteva zile. 

frunze ginkgo biloba

Zelkova

Bonsaiul Zelkova este unul dintre cei mai populari bonsai ai momentului deoarece este perfect pentru începători în ale grădinăritului. Acesta are un aspect asemănător cu ulmul chinezesc și este, de asemenea, o plantă rezistentă. 

 

Așa cum am menționat deja, bonsaiul este o artă și o modalitate de a dezvolta partea spirituală, deci este recomandat tuturor. Odată citit acest articol, ai aflat ce semnifică bonsaiul cadou și ce tipuri de arbori bonsai poți dărui celor dragi! 

 

Nu uita de beneficiile FlorideLux:

Flori proaspete

Cadouri deosebite

Livrare oriunde în România de luni pana duminica

Felicitari elegante pentru orice comandă

Ambalare de lux pentru cadouri de neuitat

SMS și e-mail confirmare livrare în timp real

Nu uita să folosești codul de reducere NOV5

Contactează-ne pentru livrare flori la domiciliu oriunde:

0372740106, 0722560914

Whatsapp 0722394904

contact@floridelux.ro

www.floridelux.ro – comandă flori online

www.coroane.ro – coroane funerare cu livrare oriunde

www.cosuridelux.ro – livrare cosuri cadou la domiciliu

 

Urmărește-ne și pe social media:

https://www.facebook.com/florariafloridelux

https://www.youtube.com/user/floridelux

http://instagram.com/floridelux.ro




Pentru scopuri precum afișarea de conținut personalizat, folosim module cookie sau tehnologii similare. Aflați mai multe.

OK