Livrare flori online prin FloriDeLux.ro - florarie online Bucuresti. Flori cadou cu livrare in aceeasi zi
Top 10 cele mai frumoase plante de apartament pe care le poti avea la tine acasa

Un apartament plin cu cele mai frumoase plante înseamnă mai mult decât un decor frumos, acestea ajută la îmbunătățirea sănătății corpului și minții tale. 

Află din acest articol ce beneficii îți oferă o plantă de apartament, care sunt top 10 cele mai frumoase plante de apartament și cum să le îngrijești corect chiar la tine acasă! 

Ce beneficii îți oferă o plantă la tine acasă

Specialiștii spun că unul dintre efectele Pandemiei Covid-19 este faptul că 50% dintre români aleg să își petreacă timpul liber acasă, iar lucrul de la distanță este din ce în ce mai popular și la noi în țară. Astfel, decorul din apartament capătă o importanță deosebită, plantele de interior influențând sănătatea și starea de spirit.

Iată care sunt beneficiile pe care le oferă o plantă la tine acasă! 

Îmbunătățește calitatea aerului

După cum bine știți, plantele au un puternic efect purificator al aerului, iar un apartament are multe surse de substanțe toxice, precum cele regăsite în vopsea sau în produsele de curățare. Această curățare a aerului îmbunătățește calitatea somnului, reduce stările de oboseală și migrene.

Reduce stresul 

S-a dovedit că a avea grijă de o plantă de apartament te face să uiți de problemele cotidiene și să te conectezi cu natura, fără a părăsi locuința. În zilele noastre, oamenii sunt copleșiți de gânduri și probleme, uitând de partea spirituală. O plantă de apartament este soluția ideală pentru cei ce trăiesc într-un mediu stresant, reușind să îmbunătățească starea de bine. 

Crește productivitatea

Așa cum am menționat, tot mai mulți aleg să lucreze direct de acasă, apartamentul devenind și birou. Prin proprietățile sale terapeutice, o plantă aduce siguranță, scade stările de anxietate și sporește creativitatea, crescând, astfel, productivitatea la locul de muncă. 

Reduce stările de anxietate

Mai mult decât a avea o plantă, procesul de îngrijire al acesteia reduce stările de anxietate și șansele de a dezvolta alte probleme emoționale. Prin simplul fapt că uzi sau tunzi o plantă de apartament, te conectezi cu natura, te responsabilizezi și te încarci cu energie și speranță pe măsura ce planta crește și evoluează datorită ție. 

 

Topul celor mai frumoase 10 plante de apartament

Cu siguranță, orice plantă se potrivește cu personalitatea și decorul tău este planta de apartament perfectă pentru tine. Iată care sunt, din punctul nostru de vedere, topul celor mai frumoase 10 plante de apartament!

1. Bonsai

Cu siguranță, una dintre cele mai frumoase plante de apartament este Bonsaiul, micul copac la ghiveci. Acesta aduce un colț din natură direct la tine acasă și are capacitatea de a crea o legătură spirituală cu proprietarul său, ajungând la maturitate abia după 10 ani.

bonsai in ghiveci cadou

2. Bonsai ficus Ginseng

Așa cum am menționat în articolul despre îngrijirea bonsaiului ficus Ginseng, acesta este planta ideală pentru oricine. Bonsaiul ficus este un mic copac ușor de îngrijit direct la tine acasă va aduce apartamentului tău o energie pozitivă, reducând stresul și anxietatea.

ficus bonsai ginseng in ghiveci decorativ

3. Sansevieria Laurentii

Sansevieria Laurentii se mai numește Limba Soacrei sau Planta Șarpe, datorită frunzelor cu forme și texturi speciale. Această plantă este cunoscută pentru puterea de purificare a aerului, mai ales în timpul nopții, îmbunătățind calitatea somnului.

planta sansevieria laurentii n ghiveci

4. Ficus Elastica Robusta

Ficus Elastica Robusta este una dintre cele mai cunoscute plante de apartament și, de asemenea, un decor perfect pentru orice încăpere. Ficusul și-a câștigat popularitatea datorită sucului unic din frunze ce are capacitatea de a curăța intens aerului, reducând stările de stres sau oboseală.

ficus elastica robusta in ghiveci

5. Aloe Vera

Cum să nu iubești Aloe Vera? Această plantă a fost utilizată în scop medicinal timp de mii de ani, gelul din frunze vindecând rănile și arsurile. De asemenea, are o capacitate impresionantă de a purifica aerul, dar este și un decor minimalist ideal pentru pasionații de design.

aloe vera in ghiveci decorativ

6. Orhidee

Orhideea la ghiveci va impresiona orice vizitator, aducând un plus de eleganță și culoare apartamentului tău. Frumoasele flori aduc o stare de liniște în casa ta, reușind să te relaxeze și să reducă stresul.

orhidee mov in ghiveci cadou

7. Crinul Păcii

Crinul Păcii este denumit științific Spathiphyllum și este considerată de americani drept cea mai benfică plantă de interior, reușind să elimine porii de mucegai care provoacă iritații și alte probleme de piele.

crinul pacii in ghiveci

8. Zamioculcas

Zamioculcas este o plantă cunoscută drept Copacul Dolarului deoarece reprezentanții Feng Shui consideră că energia ei atrage bunăstarea financiară. De asemenea, aspectul plăcut și îngrijirea ușoară o fac una dintre cele mai apreciate plante de apartament.

planta zamioculcas in ghiveci

9. Yucca

Planta Yucca impresionează atât prin frunzele voluminoase și alungite, cât și prin tulpina groasă, fiind un mic arbore direct la tine acasă. Puțini știu că această plantă are efecte terapeutice, fiind utilizată în medicina tradițională.

planta yucca in ghiveci

10. Anthurium Amalia Elegance

Așa cum îi spune și numele, Anthurium Amalia Elegance este în topul celor mai frumoase plante de apartament datorită eleganței aparte pe care o aduce casei tale. Este numită și Floarea Flamingo și colorează orice încăpere, cucerind prin petalele spectaculoase. 

anthurium amalia elegance flori rosii in ghiveci

Cum să îngrijești plantele de apartament

Așa cum ai descoperit anterior, fiecare plantă de apartament ne aduce un beneficiu aparte, noi fiind responsabili de creșterea și întreținerea lor. Asemenea oamenilor, fiecare plantă este unică și se îngrijește diferit, iar noi te vom ajuta cu câteva recomandări generale. 

Pentru a întreține cele mai frumoase plante de apartament, te sfătuim să fii atent la locul de amplasare al ghiveciului, majoritatea adoră lumina indirectă și spațiile cu o umiditate ridicată. Pe timpul anotimpului cald, udă mai des planta pentru a nu lăsa pământul să se usuce. Însă nu exagera cu apa, acest lucru poate duce la putrezirea rădăcinilor. 

Primăvara furnizează plantei tale îngrășăminte specifice de la magazine de specialitate și nu uita să o cureți de frunzele sau crengile uscate.

În final, cel mai important ingredient este IUBIREA. Plantele trăiesc mai mult dacă au o conexiune cu proprietarul, fiind capabile să simtă grija și dragostea. 

 

Sperăm că acest articol te-a ajutat să înțelegi mai bine câte beneficii ne aduc plantele, care sunt cele mai frumoase plante de apartament, dar și care sunt recomandările generale de îngrijire. 

 

Nu uita de beneficiile FlorideLux:

Flori proaspete

Cadouri deosebite

Livrare oriunde în România de luni pana duminica

Felicitari elegante pentru orice comandă

Ambalare de lux pentru cadouri de neuitat

SMS și e-mail confirmare livrare în timp real

Nu uita să folosești codul de reducere OCT5

Contactează-ne pentru livrare flori la domiciliu oriunde:

0372740106, 0722560914

Whatsapp 0722394904

contact@floridelux.ro

www.floridelux.ro – comandă flori online

www.coroane.ro – coroane funerare cu livrare oriunde

www.cosuridelux.ro – livrare cosuri cadou la domiciliu

 

Urmărește-ne și pe social media:

https://www.facebook.com/florariafloridelux

https://www.youtube.com/user/floridelux

http://instagram.com/floridelux.ro

 

Pentru scopuri precum afișarea de conținut personalizat, folosim module cookie sau tehnologii similare. Aflați mai multe.

OK