Livrare flori online prin FloriDeLux.ro - florarie online Bucuresti. Flori cadou cu livrare in aceeasi zi
Zamioculcas - semnificatie, beneficii, sfaturi pentru ingrijirea si inmultirea plantei

Zamioculcas Zamiifolia, Planta ZZ sau Planta Zuzu este o plantă cu flori aparținând familiei Araceae. Aceasta este ornamentală, are frunze strălucitoare, de un verde intens și este perfectă pentru decorul din apartament. Descoperă din acest articol care este semnificația plantei Zamioculcas, ce beneficii are și ce sfaturi îți propunem pentru îngrijirea și înmulțirea ei.

Semnificația plantei Zamioculcas

Planta Zamioculcas este o plantă perfectă de dăruit celor dragi ție, pentru cadoul de casă nouă, de zi de naștere sau onomastică. Te-ai întrebat vreodată care este semnificația plantei ZZ?

Aceasta semnifică prosperitate, creștere și stabilitate. Frunzele sale orientate în sus simbolizează puterea de evoluție, de îmbunătățire, iar independența de care dă dovada în procesul de îngrijire semnifică persistența și curajul. Se mai spune că Zamioculcas este planta dolarului și are capacitatea de a atrage bunăstarea financiară. 

planta zamioculcas in ghiveci

Ce beneficii îți oferă Zamioculcas

Mai mult decât un decor frumos, planta Zamioculcas are o mulțime de beneficii pentru sănătatea fizică și psihică a proprietarului. 

Zamioculcas purifică aerul

În zilele noastre, oamenii petrec mult timp în interior, iar toxinele din aer sunt un pericol pentru sănătatea fizică. Unul dintre beneficiile plantei Zamioculcas este îmbunătățirea calității aerului din interior. Absorbind toxinele precum xilenul, toluenul și dioxidul de carbon, planta ZZ ajută la purificarea aerului din interior. Drept urmare, este una dintre rarele plante care servește și unui scop medicinal, nu doar unuia ornamental. 

Cu planta ZZ ai un somn mai bun

Este de la sine înțeles că plantele fac o casă să arate mai frumos, însă beneficiile Zamioculcas merg și mai departe. Planta ZZ folosește un metabolism unic de fixare a carbonului, care permite absorbția CO2 noaptea. Acest beneficiu înseamnă că planta ZZ este una dintre puținele care pot fi cultivate în interior pentru a îmbunătăți cu adevărat calitatea somnului. 

Zamioculcas îți dă o stare de bine

În general, plantele de apartament creează un cadru natural și liniștitor ce ajută la relaxare. Mai mult, printre beneficiile Zamioculcas se numără reducerea nivelului de stres și a oboselii, sporirea concentrării și oferirea unei stări de bine. Toate aceste calități o fac o plantă perfectă atât pentru apartament, cât și pentru biroul tău. 

ingrijire zamioculcas

Sfaturi pentru îngrijirea plantei

Zamioculcas este o plantă cu cerințe minime de întreținere, așadar oricine o poate păstra mult timp în casă, chiar dacă nu are experiență în grădinărit. Iată care sunt sfaturile noastre pentru îngrijirea plantei!

Asigură plantei ZZ o sursă de lumină indirectă

Zamioculcas poate rezista la diferite condiții de iluminare, de aceea pot fi cultivate atât în interior, cât și în interior. Pentru a primi suficientă lumină în interior, amplasează planta ZZ lângă o fereastră orientată spre sud, pentru a-i oferi lumină indirectă. 

Oferă plantei ZZ temperatura și umiditatea optime

Plantele ZZ cresc bine la temperaturi și umiditate normale din acasă. Cu toate acestea, este posibil să nu tolereze o temperatură rece de 7 grade Celsius. Planta nu are nevoie de condiții extrem de umede, dar trebuie să evitați locurile uscate. Puteți crește nivelul de umiditate din jurul plantei cu ajutorul unui umidificator.

Udă regulat planta Zamioculcas

Plantele Zamioculcas pot tolera udarea neregulată, în principal datorită rizomilor lor groși. Cu toate acestea, au nevoie de udare dacă solul se usucă complet, ceea ce se poate întâmpla o dată la două săptămâni, în funcție de condițiile lor de creștere. Udă moderat solul până când apa trece prin orificiul de drenaj. Însă, ai grijă, udarea excesivă a plantei poate duce la putrezirea rădăcinilor.

Tunde planta Zamioculcas

Deși nu este o condiție obligatorie, tăierea și modelarea plantei pot îmbunătăți forma și ajută la îndepărtarea frunzelor galbene sau deteriorate.

Schimbă ghiveciul plantei Zamioculcas

Plantele Zamioculcas trebuie replantate dacă depășesc dimensiunile ghiveciului, mai ales dacă observați că se deformează recipientul. Primăvara sau vara sunt momentele ideale pentru replantare. Optează pentru un ghiveci cu găuri de drenaj și de o dimensiune mai mare decât recipientul existent.

 

Cum înmultești planta Zamioculcas

replantare zamioculcas

După ce observi ce ușor și frumos se poate dezvolta planta ZZ, îți poți dori înmulțirea acesteia. Înmulțirea prin butași este metoda recomandată. Iată care sunt pașii de urmat!

Tăierea tulpinii

Acesta este prima etapă a înmulțirii plantei Zamioculcas.

 

  1. Taie o tulpină de la baza plantei, făcând o tăietură dreaptă cu un cuțit igienizat.

 

  1. Pune tulpina tăiată în apă și schimbați apa la fiecare 3-4 săptămâni. Dacă uiți, este în regulă, atâta timp cât nu crește mucegai.

 

  1. Ține tulpina la fereastră unde poate primi lumină puternică, indirectă. Lumina soarelui este cea mai bună modalitate de a vă încuraja creșterea plantei.

 

  1. Când începe creștere unui rizom, este momentul să îl plantezi din apă în ghiveci. 

Replantarea

Replantarea este a doua etapă în înmulțirea plantei Zamioculcas.

 

  1. Drenajul este important! Utilizează un ghiveci de pepinieră sau un ghiveci de cultivare cu găuri de scurgere în partea de jos sau folosește un ghiveci cu orificiu de scurgere și farfurie.

 

  1. Pune aproximativ doi centimetri de pământ de ghiveci în recipient. Acest strat oferă rădăcinilor plantei tale spațiu să crească.

 

  1. Pune butașii în ghiveci, apăsând ușor în sol. Poți pune mai multe tulpini în același ghiveci pentru a-l face să semene mai mult cu planta originală.

 

  1. Pune puțin pământ în jurul fiecărei tulpini pentru sprijin.

 

  1. Umple ghiveciul cu pământ când toate tulpinile sunt așezate.

 

  1. Udă bine! 



Acum că ai aflat semnificațiile și beneficiile Zamioculcas, ești gata să te bucuri de această plantă mult timp, chiar la tine acasă? Sperăm că acest articol îți va fi de folos în îngrijirea și înmulțirea plantei ZZ. 

 

 

Nu uita de beneficiile FlorideLux:

Flori proaspete

Cadouri deosebite

Livrare oriunde în România de luni pana duminica

Felicitari elegante pentru orice comandă

Ambalare de lux pentru cadouri de neuitat

SMS și e-mail confirmare livrare în timp real

Nu uita să folosești codul de reducere CRACIUN pentru 5% reducere

Contactează-ne pentru livrare flori la domiciliu oriunde:

0372740106, 0722560914

Whatsapp 0722394904

contact@floridelux.ro

www.floridelux.ro – comandă flori online

www.coroane.ro – coroane funerare cu livrare oriunde

www.cosuridelux.ro – livrare cosuri cadou la domiciliu

 

Urmărește-ne și pe social media:

https://www.facebook.com/florariafloridelux

https://www.youtube.com/user/floridelux

http://instagram.com/floridelux.ro



Pentru scopuri precum afișarea de conținut personalizat, folosim module cookie sau tehnologii similare. Aflați mai multe.

OK