Livrare flori online prin FloriDeLux.ro - florarie online Bucuresti. Flori cadou cu livrare in aceeasi zi
Buchetul miresei - legenda, semnificatie, cum il alegi, traditii la romani

Nunta este unul dintre cele mai importante evenimente din viața unui cuplu, fiind o zi plină de tradiții. Un element central al nunții este buchetul miresei, alegerea florilor și cromaticii având simbolistici aparte. Iată care este legenda buchetului de mireasă, ce semnificații are, cum îl alegi, dar și care sunt tradițiile la români. 

Legenda buchetului miresei

Buchetul de mireasă este un simbol al nunții de foarte mulți ani, însă care este legenda acestei tradiții? În Antichitate, femeile purtau florile în par, iar buchetul a apărut mai târziu. Se spune că rolul florilor era acela de a alunga spiritele rele, iar oamenii țineau cont de orice superstiție pentru fi siguri că vor ajunge într-un loc mai bun în viața de apoi. 

Primele buchete de mireasă au apărut în Roma Antică și Grecia Antică, acestea erau compuse din ghirlande și simbolizau inocența miresei, dar și uniunea dintre miri. Mai târziu, în Evul Mediu, legenda spune că buchetele erau compuse din ierburi aromate, usturoi, condimente sau mărar pentru a apăra cuplul de spirite rele și ghinion, dar și pentru a masca mirosul corporal neplăcut.

În epoca victoriană, limbajul florilor a devenit din ce în ce mai popular, iar înalta societate punea accent pe fiecare tip și culoare de floare, fiecare purtând un mesaj. Legenda buchetului de mireasă din acea vreme a asociat buchetul de mireasă cu regalitatea. Astfel, forma actuală a buchetului de mireasă a fost prima dată utilizată la nunta dintre Regina Victoria și Prințul Albert, răspândindu-se rapid în toată lumea.

Ce semnificație are buchetul miresei

Buchetul de mireasă este simbolul fericirii, norocului și iubirii absolute, iar panglica semnifică conexiunea specială dintre miri. Odată cu răspândirea limbajului florilor, buchetul de mireasă a căpătat simbolistici profunde, în funcție de florile alese. Iată ce semnifică florile din buchetul de mireasă! 

buchet mireasa trandafiri albi

Trandafir alb – Inocență

Trandafir roșu - Iubire, fericire

Trandafir portocaliu – Fascinație

Trandafir roz – Frumusețe

Trandafir galben – Admirație

Hortensia – Mândria

Garoafa – Încredere

Orhideea – Frumusețe

Lalea – Dragoste

Bujor – Noroc

Crin – Puritate și credință

Cum alegi buchetul perfect

Buchetul tău de mireasă este unul dintre cele mai importante aranjamente florale în ziua nunții tale, fiind și unul dintre cele mai dificil de selectat. Dar ce face un buchet de mireasă perfect? Și cum ar trebui să procedezi pentru a alege buchetul perfect pentru tine?

Iată care sunt sfaturile noastre ! 

Alege paleta de culori

În momentul în care se aleg florile, rochia de mireasă, decorațiunile și sala nunții sunt deja alese. Astfel, buchetul miresei va fi realizat în nuanțe potrivite pentru întregul eveniment. 

Alege florile preferate, dar și de sezon

Deși, în zilele noastre, orice floare poate fi importată, indiferent de anotimp, este încă o idee bună să alegi flori de sezon. Astfel, ai parte de un buchet luminos, cu flori proaspete ce vor rezista în stare perfectă. De asemenea, este important să adaugi florile tale favorite deoarece este ziua ta specială și fiecare buchet reflectă personalitatea miresei. 

Alege dimensiunea și forma buchetului

Atât dimensiunea, cât și forma buchetului tău contează. Dimensiunea buchetului trebuie să fie proporțională cu tine și cu rochia ta. Dacă ești o mireasă mică, un buchet de dimensiuni mari ți-ar putea umbri rochia în fotografii, totuși un buchet mai lung, dar mai îngust ar putea funcționa. Gândește-te la cum va arăta structura buchetului tău față de potrivirea rochiei tale de mireasă.Dacă ai o rochie sirenă slim fit, gândește-te la o cascadă sau la un buchet mai mic. 

Alegerea mărimii potrivite la buchetele pentru domnișoarele de onoare face, de asemenea, o diferență în fotografii. Regula generală este că buchetele domnișoarei de onoare ar trebui să fie cu aproximativ 8 până la 10 cm mai mici decât buchetul miresei. 

 

Tradiții la români cu buchetul miresei

Țara noastră este recunoscută pentru obiceiurile ample și transmise din generație în generație, iar ziua nunții nu face excepție. Iată care sunt tradițiile la români cu buchetul miresei!

aruncatul buchetului de mireasa

  1. Tradiția de a arunca buchetul 

Puțini știu că buchetul reprezintă norocul și prosperitatea miresei. O veche tradiție spune că femeile necăsătorite trebuie să rupă bucăți din buchetul miresei pentru a capta o parte din acel noroc. Acestă tradiție la români s-a schimbat de-a lungul timpului și acum se aruncă buchetul pentru ca o altă femeie să împartă bucata de noroc, mai exact căsătoria. Conform obiceiului, tânăra ce prinde buchetul este următoarea ce va îmbrăca rochia de mireasă. 

  1. Păstrarea buchetului peste ani

Pentru a păstra simbolul iubirii cât mai mult timp, multe femei usucă buchetul după ziua nunții. Apoi, fie în formă intactă, fie doar florile sunt păstrate pe toată perioada căsătoriei pentru noroc și fericire în cuplu. 

Cele mai frumoase buchete pentru cea mai frumoasă mireasă

Deoarece nunta este un eveniment atât de special, ne dorim să te ajutăm cu câteva idei de cele mai frumoase buchete pentru cea mai frumoasă mireasă. 

  1. Buchete din trandafiri albi

Deoarece regina Victoria a pășit la altar cu un buchet de trandafiri albi, moda de a avea un buchet de mireasă cu aceste flori s-a răspândit rapid. De asemenea, trandafirii albi sunt numiți florile miresei sau florile sperantei, marcând noile începuturi și iubirea sinceră, pură, inocentă. 

buchet trandafiri albi

  1. Buchete din bujori 

Buchetele din bujori sunt simbol al norocului și al dragostei tinere. Aceste flori sunt des utilizate în buchetul miresei datorită frumuseții și delicateții lor. În tradiția japoneză, bujorii semnifică armonia de cuplu, fiind perfecți pentru decorul de nuntă sau buchetul miresei. 

  1. Buchete din hortensii 

Hortensia este o floare ce impresionează prin mărime și formă, aceasta fiind ideală pentru a adăuga volum unui buchet de mireasă. Este cunoscut faptul că hortensia semnifică recunoștința și bucuria, două sentimente puternic resimțite în ziua nunții. 

  1. Buchete din crini

În Antichitate, crinul era floarea zeițelor căsătoriei și fertilității, iar, cu timpul, a devenit reprezentativă pentru ziua căsătoriei. Astfel, buchetele din crini sunt perfecte pentru mireasă, având un aspect inedit și o simbolistică profundă. 

buchet crini albi

 

Ne bucurăm că am reușit să îți prezentăm legenda buchetului de mireasă, semnificațiile acestuia, cum îl alegi, care sunt tradițiile la români, dar și câteva recomandări de buchete. 

 

 

Nu uita de beneficiile FlorideLux:

Flori proaspete

Cadouri deosebite

Livrare oriunde în România de luni pana duminica

Felicitari elegante pentru orice comandă

Ambalare de lux pentru cadouri de neuitat

SMS și e-mail confirmare livrare în timp real

Nu uita să folosești codul de reducere CRACIUN pentru 5% reducere

Contactează-ne pentru livrare flori la domiciliu oriunde:

0372740106, 0722560914

Whatsapp 0722394904

contact@floridelux.ro

www.floridelux.ro – comandă flori online

www.coroane.ro – coroane funerare cu livrare oriunde

www.cosuridelux.ro – livrare cosuri cadou la domiciliu

 

Urmărește-ne și pe social media:

https://www.facebook.com/florariafloridelux

https://www.youtube.com/user/floridelux

http://instagram.com/floridelux.ro



Pentru scopuri precum afișarea de conținut personalizat, folosim module cookie sau tehnologii similare. Aflați mai multe.

OK