De ce criterii trebuie să ţină cont o mireasă atunci când îşi alege buchetul de flori?

 
Ioana Buiacu: Orice mireasă trebuie să ţină cont de anumite aspecte în alegerea buchetului de mireasă, care vor pune perfect în evidenţă rochia, silueta, coafura şi frumuseţea ei naturală. Astfel, trebuie să ţinem cont de floarea preferată, de culorile alese pentru întreaga nuntă, de rochie (la nivel de decolteu, detalii etc.), de înălţimea ei / statură şi de bijuteriile alese. Desigur, nimeni nu îţi poate impune un anumit stil în cea mai importantă zi din viaţă, însă este important ca toate elementele decorative alese, fie ele flori, bijuterii, dantele, panglici etc. să fie în armonie unele cu altele pentru a nu încărca inutil sau a pune în umbră elemente ce merită observate de către cei prezenţi la nuntă. Spre exemplu, pentru o rochie ce pune în evidenţă decolteul superb al unei mirese mignone, vom recomanda de fiecare dată un buchet rotund mediu spre mic, extrem de feminin şi delicat, care să nu ascundă, ci să pună în evidenţă detaliile rochiei şi frumuseţea miresei.
 Ioana Buiacu - Florist si manager dezvoltare Flori de Lux

Ce flori preferă cel mai adesea miresele pentru realizarea buchetului de flori?

 
Ioana Buiacu: Cel mai adesea ne sunt solicitate flori precum bujorii, trandafirii, orhideea şi hortensia. Bujorii, ştim cu toţii, sunt flori văratice extrem de înmiresmate, disponibile în nuanţe de alb, roz şi mov, cu o cupă de floare extrem de impunătoare, regală şi cu o alură usor vintage, foarte romantică. Miresele sunt pur şi simplu îndrăgostite de aceste flori şi ni le solicită chiar şi în extra-sezon. Trandafirii sunt simbolul incontestabil al romantismului. În plus, preţul lor este accesibil, sunt flori disponibile într-o paletă de nuanţe mai mult decât cuprinzatoare şi trebuie să recunoaştem că trandafirii sunt de o frumuseţe neasemuită. Orhideea este impunătoare, preţioasă şi misterioasa. Fie că vorbim de cupe cu textura cărnoasă de orhidee imperială sau firavele cupe de orhidee phalaenopsis, miresele sunt absolut vrăjite de farmecul exotic al orhideelor. Hortensia este o floare elegantă, foarte mare, capabilă să acapareze orice aranjament sau buchet floral prin simpla ei prezenţă. Deşi este o floare foarte sensibilă la temperatură şi mai ales la deshidratare, miresele o aleg pentru felul special în care arată şi pentru bogăţia pe care o evocă.

Ce flori să alegi pentru buchetul de mireasă în caz că te căsătoreşti toamna?

 
Ioana Buiacu: Toamna recomandăm fără doar şi poate buchete de mireasa în tandem cu natura: nuanţe aurii, burgundy, cupru, mixuri tentante de verde şi maro. De asemenea, toamna se impune un stil cu accente rustice, încorporarea cât mai multor elemente din natură: scoarţă de copac, frunze de toamnă, ardei mici roşii sau verzi, struguri, spice de grâu etc. Florile cele mai potrivite pentru o nuntă tomnatică sunt: cymbidium, celosia, trandafirii, crizantemele, dahlii, leucospermum, protea, floarea-soarelui, imortele etc.
 

Care a fost cel mai ieşit din comun buchet de mireasă pe care l-a realizat echipa Flori de Lux?

 
Ioana Buiacu: Cel mai spectaculos buchet de mireasă a fost un buchet din cupe de stephanotis pe o jumătate şi pe cealaltă jumătate o colecţie impresionantă de bijuterii autentice din colecţia proprie a miresei, oferite de-a lungul timpului chiar de viitorul soţ. Testul suprem pentru noi a fost lucrul manual extrem de delicat şi atent impus de florile mici de stephanotis ce necesită însârmare individuală şi execuţia cât mai apropiată de eveniment, pentru a păstra prospeţimea perfectă a florilor şi, bineînţeles, decorul inedit cu foarte mult bijuterii, care ne-a lăsat până şi pe noi fără cuvinte.

Ce combinaţii de flori ar trebui evitate în realizarea buchetului de flori?

 
Ioana Buiacu: Ar trebui evitate combinaţiile multiflorale exagerate şi mai ales realizate din flori care nu se potrivesc una cu alta. De aceea, tot timpul începem discuţiile cu miresele noastre prin întrebări elaborate legate de floarea lor preferată, de texturile care le atrag atenţia, de personalitatea unică şi irepetabilă a fiecărui cuplu etc., pentru a putea transpune perfect în realitate visul lor de o viaţă.
 

Care sunt cele mai frecvente greşeli pe care le fac miresele în alegerea buchetului de flori?

 
Ioana Buiacu: Cele mai frecvente greşeli în alegerea buchetului de flori pentru mirese ar fi: insistenţa pe nuanţe foarte pale sau pe mixuri exagerat de colorate, evitarea anumitor flori care le atrag atenţia doar pentru anumite superstiţii sau preconcepţii (garoafe, cale etc.), insistenţa de a se lucra buchetul pe microfon, acolo unde nu este cazul şi inversa valabilă (microfon = suport tip buchet cu maner şi recipient de burete floral care impune tăierea foarte scurtă a florilor), evitarea florilor de sezon disponibile în grădinile româneşti, lăsarea florilor pe ultima sută de metri mergându-se pe ideea că florării se găsesc la tot pasul (însa aici vorbim şi despre disponibilitatea florilor), preconcepţia că buchetele cu multe flori sunt scumpe. Trebuie inţeles că atunci când alegem un pachet complet de nuntă (de la lumânări, buchet, cocarde, corsaje şi până la aranjamentele de masă, prezidiu etc.) cu un singur florist şi cu aceeaşi paletă de flori + culori, preţurile scad exponenţial, iar serviciile incluse sunt mult mai controlabile şi de calitate: livrare în mai multe locaţii şi debarasare după nuntă, închirierea vaselor de aranjamente de masă etc.