Cele mai vandute flori Romania - ti-am pregatit o lista completa cu cele mai importante flori intr-o florarie. Sunt flori uzuale, pe care clientii le cunosc, le cer constant si pe care se asteapta sa le gaseasca rapid intr-o florarie, la preturi comparabil mai bune cu ale concurentei. Atunci cand incepi o afacere de tip florarie, este esential sa cunosti cele mai vandute flori Romania, sa cunosti denumirile florilor, sa le recunosti in fata clientilor, sa stii preturile si sezonalitatea florilor, dar si cei mai buni inlocuitori si modalitatile de ingrijire a florilor in vaza.

 

cele mai vandute flori romania

 

Cele mai vandute flori Romania ( in ordine alfabetica):

 

Din florile expuse mai sus, florile cu sezonalitate redusa sunt: amaryllis (iarna-primavara); hyacinth (iarna-primavara); lacramioare (primavara); bujor (primavara-vara). Florile care isi modifica considerabil preturile in sezon: trandafirul (pretul creste cu pana la 40% in perioada februarie-martie); cymbidium si hydrangea (preturile cresc cu 30-40% in perioada nuntilor); lacramioarele si bujorii (in extra-sezon si cand trebuie importate, florile au preturi duble sau chiar triple). Florile de obicei se pastreaza la temperaturi de 7-10 grade in camere frigorifice profesionale.

 

cele mai vandute flori romania

 

Daca pastrati florile la aer conditionat retineti ca se pot usca si pot dezvolta pe petale pete galbene. Florile care nu se pastreaza la temperaturi scazute sunt: cymbidium, heliconia, strelitzia. Laleaua este foarte sensibila la lumina puternica. Pastrati lalele in locuri intunecate. Cele mai vandute flori Romania sunt diverse si preturile incep de la 2 lei o garoafa si ajung chiar si la 30 lei un fir de hortensia. Gursturile romanilor sunt variate si complexe. Romanii prefera sa cumpere flori colorate si rezistente in vaza, in aranjamente si buchete usor de transportat (atunci cand este vorba despre o florarie fizica; cand este vorba despre livrare flori online acest aspect nu este important).