Daca vrei sa pui florile "la treaba" si dupa ce se ofilesc, a face flori uscate sau potpourri ar putea fi o idee foarte buna. Este o procedura simpla pe care o poti face chiar la tine la acasa si nu te costa decat florile... pe care le poti primi de la cineva in dar! :)

 

Florile precum hydrangea, trandafirii, mana maicii domnului, lavanda, zambilele si freziile creeeaza un miros unificat si fabulos, perfect pentru un potpourri proaspat in casa. Dupa ce alegi combinatia de parfum dorita, va trebui sa asezi florile proaspete pe o tava cu servetele de hartie sub ele, taind in prealabil tulpinile. Tine florile pe tava intr-un spatiu cald, bine aerisit si intoarce-le de pe o parte pe alta zilnic, pana cand se usuca complet. Este de preferat sa nu folosesti florile sub forma de boboc, intrucat acestea se usuca prea mult si isi pierd parfumul rapid.

 

cum faci potpourri

 

Reteta pentru parfumuri potpourri

 

Cand florile sunt perfect uscate, este timpul sa cream potpourri-ul. Acum este momentul sa scoatem din nou micul chimist ascuns, pentru ca majoritatea florilor uscate isi vor pierde in proportie de 80% parfumul natural si va fi nevoie sa mixezi ceva uleiuri magice pentru a crea un potpourri in adevaratul sens al cuvantului. Va trebui sa cauti in farmacii si in magazinele specializate uleiuri naturale care au miros floral, citric, herbal sau usor condimentat. In functie de preferintele personale, alege un parfum dominant. Apoi mai alege un miros preferat si foloseste-l precum mirosul de accent.

 

Mixeaza 4 picaturi din uleiul dominant cu 1 picatura din uleiul de accent. Amesteca uleiul astfel obtinut cu florile uscate si plaseaza florile astfel parfumate intr-un recipient inchis bine (borcan cu capac). Lasa recipientul inchis bine pana la 24 de ore. Dupa aceasta perioada de timp, deschide borcanul si bucura-te de creatia ta: POTPOURRI PROASPAT, care iti poate parfuma casa pana la 2 saptamani.