Folosind cuvintele faimoasei Julia Child, "O petrecere fara tort si prajituri este mai mult o intalnire", suntem complet de acord si din acest motiv, stiind ca vara este sezonul petrecerilor de orice fel (nunti, botezuri, aniversari, petreceri corporate etc.), am creat un articol care descrie cu lux de amanunte modelitatea ideala de a decora torturile si prajiturile cu flori, dar va aratam si cateva modele de inspiratie decorativa.

 

Pentru a putea folosi florile precum decor pe o prajitura sau un tort, trebuie sa luam in considerare partea practica si igienica a acestui decor absolut suprinzator. In primul rand trebuie sa ne asiguram ca greutatea cupei de floare poate fi sustinuta cu succes de catre textura tortului sau a prajiturii. Spre exemplu floarea-soarelui, o floare absolut superba si magnifica prin colorit, este o floare cu o cupa foarte grea. O data folosita in tort, trebuie sa aiba sustinerea potrivita. 

 

Al doilea aspect este cel igienic. Trebuie sa fim constienti de faptul ca florile destinate comercializarii sunt tratate cu diverse substante toxice care le sustin prospetimea indelungata. Pentru a igieniza florile trebuie sa le taiem la codita, sa le spatam foarte bine cu apa rece si curata, pe toata suprafata care va atinge tortul sau prajitura. De asemenea, coditele trebuie asezate in eprubete de sticla ideal sau de plastic, sterilizate in prealabil. Eprubetele florale pot fi achizitionate din florarii sau din depozite engross specializate in accesorii floristice. Sterilizarea eprubetelor se face fie prin fierbere in apa sau prin aparate speciale de sterilizare, folosite si pentru biberoanele bebelusilor. 

 tort cu decor de flori

Acum ca stiti exact ce trebuie facut pentru a folosi fara pericole florile, sa trecem la treaba! Florile precum decoruri adauga unui bufet sau unei petreceri un element neasteptat de romantism, eleganta, pete de culoare atractive si o apropiere de natura. Decorurile cu flori naturale sunt in tendinte si foarte cautate pe Pinterest. De asemenea, ofera o personalitate unica oricarei petreceri si un iz artistic si total neasteptat. 

 

Florile recomandate pentru decoruri sunt in general: trandafirii, minirosa, crizantemele, gerbera, dar si florile mai impresionante, cu o capacitate ridicata de rezistenta de-a lungul petrecerii: hortensia, garoafele, lisianthus, orhidee sau plante suculente. In final, nu uitati ideile principale pentru a decora torturi sau prajituri cu flori naturale:

 tort cu decor de flori

 

  • Sterilizati florile, dar si materialele folosite
  • Experimentati cu diverse flori, culori, texturi, creand idei de design diferite, atractive si unice
  • Folositi in fiecare design flori cu cupe care pot fi sustinute de tortul sau prajitura in discutie
  • Consultati Pinterest pentru alte idei interesante
  • Implicati copiii in aceste mici proiect de DIY, vor fi incantati sa ajute!