Frezia este o floare originara din Africa de Sud si face parte din familia Irisului, numita si “Iridaceae”, o familie de flori care cotine peste 20 de specii florale. Frezia si-a primit numele dupa cercetatorul Friederich Heinrich Theodor Freese, un fizician si cercetator de plante sud-africane.


Spre deosebire de alte flori colorate, la care cele albe miros cel mai puternic, la frezii lucrurile stau diferit. Pentru un miros extrem de puternic este cel mai bine sa optati pentru freziile portocalii sau rosii. Freziile au o perioada de inflorescenta pana la 7 zile (atat le ia acestor flori sa infloreasca complet) si o viata in vaza de pana la 2 saptamani. Pentru a incuraja aparitia altor flori, ciupiti cu degetele florile ofilite de pe tija.


Desi este considerata in clima noastra temperat continentala drept o floare de primavara, frezia este de fapt disponibila publicului tot timpul anului. Freziile disponibile in florariile din Romania sunt de obicei importate din Turcia si Olanda.

Este indicat sa nu amestecam in aceeasi vaza flori de narcise cu frezii, intrucat primele emana o substanta foarte daunatoare pentru delicatele frezii. Freziile de calitate superioara au pana la 7 inflorescente pe fir, o tija extrem de puternica la atingere si dreapta, o lungime de pana la 40 cm.


Freziile simbolizeaza inocenta si atasament. Alege sa oferi buchete de frezii pentru a-ti arata aceste sentimente fata de femeia pe care o adori. Este o floare delicata si care poate cuceri orice suflet, dar mai ales sufletele sensibile, romantice si jucause. Daca doresti buchete de frezii de calitate superioara, iti recomandam urmatoarele produse: livrare buchete de frezii. Avantajele clientului care cumpara buchete de frezii prin florariile FlorideLux:

  • livrare gratuita in peste 12.000 de localitati din Romania
  • felicitare gratuita si poza martor a produsului livrat
  • vaza gratuita pentru buchetele care au vaza in pozele de prezentare
  • hrana florala speciala pentru freziisi instructiuni de ingrijire
  • executie premium a buchetului floral, o mana de lucru profesionala care trateaza freziile cu delicatete si consideratie pentru viata lor, determinand o rezistenta ridicata in vaza
  • disponibilitate frezii tot timpul anului, in culorile dorite
  • servicii prompte si serioase, grija la detalii si respect pentru confidentialitatea clientului