Toata lumea stie ca un buchet deosebit cu trandafiri rosii este varianta perfecta prin care iti poti declara sentimentele in fata persoanei iubite. Indiferent ca e vorba despre Valentine’s Day, 1-8 martie, o aniversare sau chiar o nunta, aceste flori pot scoate pe oricine din incurcatura. Dar cum a ajuns trandafirul rosu sa reprezinte un simbol atat de puternic in zilele noastre?


trandafiri rosii


Istoria si semnificatiile trandafirilor rosii

 

Primele dovezi ale existentei trandafirilor rosii se regasesc in picturile si textele din Grecia Antica, unde erau asociati cu povestea tumultoasa de dragoste dintre zeul Adonis si zeita Afrodita. Legendele spun ca cel dintai trandafir rosu a rasarit din sangele lui Adonis si, astfel, a devenit un simbol al dragostei, chiar si dupa moarte.

 

Mai tarziu, in Evul Mediu Timpuriu (între 500 și 1000 d. Hr), trandafirul rosu a fost asociat cu sangele pe care Iisus l-a varsat pe cruce cand a fost rastignit, de aceasta data fiind vorba despre iubirea pentru Dumnezeu si lucrurile sfinte.

 

In ciuda aparentelor, trandafirii rosii au fost legati si de conflicte armate de-a lungul istoriei. Cel mai bun exemplu in acest sens este faimosul “Razboi al celor doua Roze” (1455–1485), purtat intre sustinatorii Casei de Lancaster si cei ai Casei de York pentru tronul Angliei. Numele acestui razboi isi are originea in formele si culorile blazoanelor celor doua familii importante: Roza rosie de Lancaster si Roza alba de York.

 

Trandafirul nu este o floare oarecare, ci se gaseste in zeci de nuante de rosu si intr-o multime de forme. De exemplu, rosul deschis simbolizeaza o iubire profunda, in timp ce nuantele mai inchise pot semnifica sentimente neimpartasite. 

 

trandafiri rosu puternic

  

Ce poate fi mai romantic decat un trandafir clasic, delicat, care are o semnificatie speciala? Pentru a satisface chiar si cele mai pretentioase persoane, Flori de Lux pune la dispozitia clientilor zeci de buchete si cosuri cu flori, precum si cadouri pentru diverse ocazii, astfel incat darurile sa se potriveasca in orice situatie.