Fii Mos Nicolae pentru toti cei dragi! nu este doar un indemn, ci este un sfat venit din inima, atat pentru voi, clientii nostri, cat si pentru noi. Mos Nicolae se serbeaza in fiecare an pe 6 decembrie si este o ocazie perfecta pentru a le arata celor dragi cat de mult ii iubesti: sotie, iubita, mama, bunica, partenerii de afaceri, clientii, angajatii, colegii, prietenii, matusa preferata sau acea prietena speciala din copilarie, careia vrei sa ii arati ca inca te gandesti la ea cu dragoste si apreciere.


In credinta populara Sfantul Nicolae mai este cunoscut si sub numele de San-Nicoara. Se spune ca el pazeste soarele care incearca sa se strecoare pe langa el pentru a ajunge la taramurile de miazanoapte pentru a lasa lumea fara caldura si fara lumina.

 

In unele zone ale tarii, in ziua de Sfantul Nicolae oamenii aduc in casa cregunte de pomi fructiferi pe care le pastreaza in apa langa icoane ca sa infloreasca pana de Anul Nou. Iar daca aceste crengute vor inflori pana cand anul se sfarseste, anul care vine va fi unul foarte roditor si plin de satisfactii.

 

In alte regiuni fetele se aduna in ajunul sarbatorii pentru a face placinte, iar seara, la ora noua fix, flacaii navalesc peste ele si petrecerea incepe.

 

In aceasta zi Mosul isi scurtura barba sura si incepe sa ninga. Iar daca nu ninge inseamna ca Sfantul Nicolae a intinerit.

 

In fiecare an, in noaptea de 5 spre 6 decembrie, copiii stiu ca trebuie ca ghetulele sau cizmulitele lor sa fie lustruite, deoarece Mos Nicolae va veni pe la ei sa le aduca daruri celor cuminti. Copiii neascultatori primesc o nuielusa, menita sa ii atentioneze si sa le aduca aminte ca trebuie sa asculte de parintii si bunicii lor. Pentru Mos Nicolae este suficient sa se uite prin ferestre pentru a-si da seama daca un copil a fost cuminte sau rau.

 

Specialistii FlorideLux au pregatit pentru tine cateva articole pe tema Sfantului Nicolae, din care iti poti trage idei sau din care poti afla mai multe despre noaptea magica de 6 decembrie. Te invtam sa citesti ideile asternute cu drag de catre echipa noastra si sa ne spui parerile tale:

 

 

Oferte speciale de Sfantul Nicolae, de la cea mai buna florarie online. Nu uita ca de Sf. Nicolae ai:

 

  • livrare garantata si gratuita in peste 12000 de localitati din Romania
  • felicitare gratuita imprimata cu mesajul tau / urarea ta
  • SMS de confirmare a livrarii in timp real
  • poza martor pe email inainte de livrare
  • plic hrana florala si instructiuni profesionale de ingrijire a florilor
  • discount special de loialitate: 10% pentru clientii cu cont inregistrat si 20% pentru clientii posesori de card FlorideLux
 

botina Mosului, oferta de Sfantul Nicolae

 

saniuta Mosului

 

catelusul Mosului