Phalaenopsis sau simplu "phal" este cea mai extinsa gama de orhidee la ghiveci comercializate in intreaga lume, iar hibridizarea a facut din aceasta planta un caz foarte simplu de rezolvat, chiar si pentru incepatori.

 

Phalaenopsis violacea sau orhidee mov este nativa din Malaysia si Indonezia. Hibrizii acesteia sunt orhidee cu alte nuante de mov, si nu cu nuante de albastru. prima orhidee albastra a fost prezentata la Tropical Plant Industry Exhibition (TPIE) in Fort Lauderdale, Florida de catre Silver Vase Nursery, in ianuarie 2011. De asemenea, in mai 2011 Dutch Geest Orchideen a primit din partea Flora Holland premiul de excelenta in concepte noi pentru orhideea phalaenopsis Royal Blue prezentata in cadrul concursului.

 

In timpul procesului de crestere, tija de orhidee phalaenopsis alba este injectata putin cate putin cu vopsea albastra. Injectia este efectuata intr-un mediu in care aceasta interventie nu afecteaza planta si sanatatea acesteia. In aceste conditii, orhidee absoarbe vopseaua si isi coloreaza frumoasele flori albe in nuante de albastru misterios. Urmatoarele infloriri ale plantei sunt albe. Aceasta vopsea speciala nu este disponibila publicului si nici pasii exacti pentru procedura de vopsire nu au fost facuti publici, din motive de siguranta. Nu este incurajata vopsirea plantelor acasa. 

 

Supararea clientilor la inceputurile comercializarii acestei plante au fost ca ei aveau senzatia ca achizitioneaza o orhidee albastra naturala, insa la a doua inflorire culoarea alba isi facea din nou aparitia. Aceste reclamatii si nemultumiri ale clientilor au fost la inceput preluate de catre mass media, iar ca si consecinta producatorii au notat pe etichetele orhideelor faptul ca albastrul nu se transmite si urmatoarei infloriri. 

 

Noi consideram ca aceasta planta este cu totul si cu totul speciala si merita a fi oferita cadou unei persoane la fel de rare si speciale. Orhideea albastra phalaenopsis este dispoibila spre achizitie aici: Orhidee albastra phalaenopsis. Va asteptam!

orhidee phalaenopsis albastra