Luna septembrie nu vine doar cu primele frunze ruginii, primele fructe de toamna si primele adieri romantice de vant, ci ne rasfata, dupa lungul post, cu 2 onomastici speciale, numai bune de sarbatorit si oferit cadouri! Sfanta Maria mica se sarbatoreste pe data de 08 septembrie, iar Sfanta Ana pe data de 09 septembrie. 

 

Prima luna de toamna aduce cu sine, dupa concedii, un chef de munca teribil! Orasele arata ca mici furnicare, companiile pregatesc campaniile de Back to School, magazinele sunt doldora de haine noi, rechizite, iar parcurile forfotesc de cupluri indragostite, copii care se bucura de covoarele de frunze ruginii si batrani care contempla frumusetea naturii. Este parca o revenire la activitate si viata dupa lungile luni de post si vacanta. Oamenii au chef de munca, de sarbatorit, de petrecut timp cu prietenii.

 

Pe data de 08 si 09 septembrie avem oportunitatea perfecta de a face cateva chefuri cu prietenii, pentru ca sarbatorim 2 nume extrem de importante in cultura religioasa ortodoxa, dar si in cultura romana: pe Maria si pe Ana. De Sfanta Maria, adica pe 08 septembrie, sarbatorim aproximativ 2.2 milioane de romani, dintre care 1.8 milioane sunt femei. Numele cele mai populare sunt: Maria, Marina, Marinela, Marioara sau Mariana.  In popor se spune ca in aceasta zi vor fi ascultate mai ales rugaciunile femeilor care vor sa aiba copii, dar si a celor insarcinate, pe care Maica Domnului le va ajuta sa aiba o nastere usoară. Si cei care vor sa se casatoreasca se pot ruga in aceasta zi Maicii Domnului, ca sa-si gaseasca perechea potrivita.

 

Pe data de 09 septembrie sarbatorim aproximativ 200.000 de doamne, domnisoare si copile care poarta frumosul nume de Ana. Pe 9 septembrie, imediat dupa marele praznic al Nasterii Maicii Domnului, Biserica ii praznuieste pe Sfintii si Dreptii Ioachim si Ana, parintii Fecioarei Maria. Ioachim, tatal Fecioarei Maria, era din neamul imparatesc al lui David, din semintia lui Iuda. Ana, sotia lui Ioachim a fost fiica lui Matan si sora cu Iacov, cu Maria, mama Salomeii – sotia lui Zevedei si cu Sovi, care a nascut pe Elisabeta, mama Sfantului Ioan Botezatorul.


Simbolistica numelui Ana: Numele Ana este tot evreiasca (Hannah), acesta fiind ruda cu masculinul Anania (Hananyah) si avand semnificatia „Iahve a avut mila“, sau „Iahve s-a indurat“. De la el s-au format si nume derivate, ca Aneta si Anca (Ancuta), sau compuse, ca Mariana, Ana-Maria etc. Diminutivele sunt destul de numeroase: Anisoara, Anica, Anita, Anuta, dar si, sub influenta occidentala, Ani sau Anita.


Mesaje pentru sarbatoritii de Sf. Maria si Sf. Ana:


  • Fie ca Dumnezeu sa decoreze fiecare raza de soare care ajunge la tine cu succes, fericire si prosperitate. La mulţi ani!
  • La mulţi ani, Ana / Maria! Îngerii să-ţi călăuzească paşii şi Sfânta Fecioară să-ţi lumineze drumul în viaţă.
  • Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, îţi doresc multă sănătate şi fericire. Să ai parte numai de zile senine şi însorite!
  • La multi ani si mult noroc in aceasta zi speciala. Iti doresc sa ti se indeplineasca toate dorintele.
  • Cu ocazia sărbătoririi numelui, primiţi un călduros “La mulţi ani”, multă sănătate, multe realizări şi tot ce vă doriţi lângă cei dragi. La mulţi ani!
  • Un cer albastru fără nori, în calea ta să fie, să ai în viaţă numai flori, noroc şi bucurie! La Mulţi Ani!

 


Cadouri pentru sarbatoritii de Sf.Maria si Sf. Ana:


Acest buchet incantator strange intre petalele sale esenta primelor zile de toamna, in nuante de aur lichid, oranj apus de soare si rosu intens. Trimite-l astazi persoanei iubite sau mamei tale! Livrare buchet de toamna

buchet de toamna


Aceasta inima este de neuitat atat prin compozitia florala pe o parte extrem de frumoasa si catifelata, iar pe cealalta parte dulce rau.... Dar si prin faptul ca este un aranjament floral extrem de rar in Romania. Trimite-i astazi aceasta inima din trandafiri rosii si bomboane Raffaello, cu livrare gratuita si imediata.


inima de trandafiri rosii


Cu buchetul pe care ti-l propunem ii poti darui cele mai frumoase sentimente, chiar intre petalele acestui buchet pe care l-am denumit sugestiv Linistea serilor de toamna. Flori de un albastru infinit de iris catifelat, gerbera roz pal precum buzele ei si lisianthus roz intens precum obrajii ei cand te priveste, indragostita iremediabil! Comanda aici buchet gerbera roz si iris albastru


buchet gerbera roz si iris albastru


Iti recomandam sa oferi astazi acest tort din flori, de un farmec rustic absolut de neuitat. Tortul este realizat cu decor de piscoturi reale, flori de trandafiri in nuante de cupru, sfoara rustica si frunze de toamna. Tort de flori tomnatic, doar aici! 


tort cu flori de toamna


Aranjament floral Be happy! - o raza de soare in zilele innorate, un zambet in negura tristetii. Daca vrei sa transformi ziua cuiva drag este momentul pentru aranjamentul floral Be Happy! Livram canuta cu flori oriunde in Romania!


cana cu flori