Buchete de mireasa - 0372 740 106

Buchete de mireasa

Buchete de mireasa

Buchete de mireasa unice. Comanda acum, chiar si pentru anul viitor iar daca nu iti permiti sa il comanzi la o florarie online invata sa iti faci singura buchetul de mireasa!

Produsele de la 1 la 48 din 162 total

pe pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Produsele de la 1 la 48 din 162 total

pe pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Buchete de mireasa unice - doar la FlorideLux.ro

Atunci cand alegi forma si designul unui buchet de mireasa, rochia de mireasa trebuie sa fie cel mai important factor. Cu cat rochia de mireasa este mai moderna si mai simpla cu atat buchetul de mireasa trebuie sa fie mai simplu.

Iata mai jos cateva idei care ar trebui sa te ajute cand alegi un buchet de mireasa perfect:

 • Alege flori care sunt mai luminoase sau mai intunecate decat rochia de mireasa pentru a avea contrast
 • Buchetul nasei sau domnisoarelor de onoare trebuie sa fie diferit de de cel am miresei
 • Alege alte flori pentru buchetul nasei decat cel pentru buchetul miresei
 • Alege flori pentru buchet mireasa si apoi pastreaza paleta de culori si flori la toate celelalte: buchet nasa, lumanari, aranjamente pentru sala de nunta, aranjamente pentru biserica, cocarde, aranjamente prezidiu, etc.

Istoricul buchetelor de mireasa

Miresele nu au avut din totdeauna buchete de flori pentru a le arunca tinerelor fete in timpul ceremoniei. In Grecia si Roma antica, miresele purtau o ghirlanda in par, in schimbul buchetului. Aceasta nu era facuta din flori, ci din ierburi puternic mirositoare. Aroma lor era menita sa tina spiritele rele potolite, pentru a nu rani mireasa intr-o zi atat de speciala. Ghirlanda s-a transformat intr-un buchet pe care mireasa sa il poarte in timp ce mergea spre altar. Multe dintre acele buchete contineau, inca, ierburi puternic mirositoare, precum mararul. De fapt, mararul din buchetul miresei era consumat de catre mireasa, si mire dar si de invitati, in timpul receptiei, deoarece se presupunea ca mararul crestea apetitul sexual.

Cand Regina Victoria s-a casatorit cu Printul Albert in 1840, florile au inlocuit ierburile. Buchetul reginei era important aspectului mic pe care il avea. Un astfel de buchet mic si rotund, usor de tinut intr-o singura mana. In ultimii 150 de ani, au fost folosite buchete de acest gen frecvent in Anglia, Canada si SUA. La inceputul secolului XX, s-a adoptat un alt gen de buchet, mare si elaborate, si comparative cu cel al Reginei. Buchetele contineau panglici, funde, fiind atat de mari incat atingeau pamantul. In prima jumatate a secolului XX., floraresele au inceput sa creeze modele tot mai interesante de buchete. Celebritatile de la Hollywood adesea au socat cu modele de buchete mireasa speciale, devenind astfel un trend si pentru miresele obisnuite.