Livrare flori online prin FloriDeLux.ro - florarie online Bucuresti. Flori cadou cu livrare in aceeasi zi
Semnificatia Floriilor – ce flori sa daruiesti de Florii

Sarbatoarea Floriilor este una dintre cele mai cunoscute sarbatori din an. Aceasta simbolizeaza intrarea Domnului in Ierusalim, pe un magarus, timp in care era intampinat de crestini cu flori si ramuri de maslin.

In duminica Floriilor, romanii respecta cu strictete traditiile si considera ca aceasta sarbatoare este un eveniment de mare importanta in credinta crestin-ortodoxa. Astfel, batranii spun ca asa cum va fi vremea de Florii, tot asa va fi si de Pasti. De asemenea, in ziua de Florii se impart crengute de salcie pe care crestinii le pun la intrarea in casa sau la icoane. Frunzele de salcie mai erau folosite si altfel: fetele se spalau pe fata cu apa in care fierbeau salcie, iar acest lucru le facea parul frumos si pielea catifelata. Restul de apa ramas il puneau la baza unui pom inflorit pentru ca baietii sa se uite la ele asa cum admiri un copac cu flori. Gospodarii puneau crengutele de salcie in gradina, impletind coronite care aduceau belsug, iar daca dadeau frunze vitelor in aceasta zi, se spune ca acestea dadeau lapte mai mult.

Anual, cu o saptamana inainte de Pasti se sarbatoresc peste 1,5 milioane de romani care poarta nume de flori precum: Florin, Viorel, Florian, Florentin, Bujor, Liliana, Florentina, Florina, Iris, Lacramioara, Anemona, Narcisa, Malina, etc.

Ce flori poti darui de Florii?

Fiind o sarbatoare a florilor, cele mai potrivite flori pe care le poti oferi sunt chiar cele indicate de numele sarbatoritilor. De exemplu: Narcisei ii poti oferi Narcise, Lilianei ii poti oferi flori de liliac, iar Anemonei...anemone!

Noi va recomandam florile de sezon, buchete de primavara si buchete elegante, de sarbatoare. Nu stii ce flori sa oferi Floricai, Florentinei sau Florinei? Atunci poti opta pentru un buchet complex alcatuit din mai multe flori precum lalele, bujori, frezii si orhidee, un buchet primavaratic care va cuceri pe oricine.

Pentru Roza sau Rozalinda alege un aranjament floral cu trandafiri, in orice nuante doresti. Trandafirii rosii simbolizeaza romantismul, pasiunea si dragosta inflacarata, iar cei albi te poarta spre o dragoste spirituala, pura. De asemenea, rozul are si el insemnatatea sa. De exemplu, rozul deschis este un simbol pentru gratie si noblete, iar rozul inchis simbolizeaza recunostinta, apreciere.

Ofera-i Narcisei.....narcise! Narcisele sunt plante specifice primaverii, deosebit de parfumate si frumos colorate. Acestea reprezinta dragostea irationala, pasionala si care adesea ascunde pasiuni „greu de stapanit”, datorita mirosului afrodisiatic pe care il emana. Se spune ca atunci cand un barbat ofera unei femei o narcisa ii spune de fapt ca o doreste, iar daca unei femei ii plac narcisele, acest lucru spune despre ea ca este o femeie pasionala.

Cel mai potrivit cadou pentru Anemona este chiar un buchet cu anemone, nimic mai delicat! Anemonele simbolizeaza efemeritatea si se potrivesc de minune cu alte flori de primavara. Anemonele albe sunt un simbol al inocentei si semnifica sinceritatea, iar cele albastre vor iesi in evidenta in orice buchet! Acestea simbolizeaza dragostea si respectul, iar cele purpurii spiritualitatea. Ofera-i cele mai frumoase anemone in buchet si vei aduce toate zambetele pe chipul ei!

Pentru Crina, ar fi bine sa alegi un buchet proaspat si parfumat cu crini! Crinii au un aspect regal si un parfum inconfundabil, transmit frumusete, virtute si eleganta, fiind intalnit in mai multe nuante: de la galben si portocaliu, pana la nuante de roz, rosu si alb. In Antichitate, crinul reprezenta speranta si triumful, fiind considerat drept jertfa adusa zeitei frumusetii. In prezent, crinul este oferit in semn de respect si potrivit evenimentelor formale.

Pentru femeile ce poarta numele Iris, numele zeitei soarelui, poti oferi un buchet impresionant cu irisi. Irisul este o planta deosebita, cunoscut si sub denumirea de stanjenel sau orhideea saracului. Irisul semnifica protectia divina, credinta si intelepciunea.

Alege violete pentru Violeta! In limbajul florilor, violeta semnifica modestie virtute, afectiune, grija, iubire, dragoste si adevar. Violetele sunt recunoscute pentru aroma lor senzuala, dar totodata subtila, fiind foarte utilizate in domediul farmaceutic.  

Nu uita de beneficiile Flori de Lux:

  • Flori proaspete
  • Cadouri deosebite
  • Poză martor pe e-mail
  • Livrare oriunde în România de luni pana duminica
  • Felicitari elegante pentru orice comandă
  • Ambalare de lux pentru cadouri de neuitat
  • SMS și e-mail confirmare livrare în timp real
  • Discounturi de fidelitate

Contactează-ne pentru livrare flori la domiciliu oriunde:
0372740106, 0722560914
Whatsapp 0722394904
contact@floridelux.ro
www.floridelux.ro – comandă flori online

www.coroane.ro – coroane funerare cu livrare oriunde
www.cosuridelux.ro – livrare cosuri cadou la domiciliu

Dă-ne like și follow pe social media:
https://www.facebook.com/florariafloridelux

https://www.youtube.com/user/floridelux

http://instagram.com/floridelux.ro

 

Pentru scopuri precum afișarea de conținut personalizat, folosim module cookie sau tehnologii similare. Aflați mai multe.

OK